Yeni'den işveren otelcilere çağrı

Yeni'den işveren otelcilere çağrı

HOTED Onursal Başkanı ve Başdanışmanı, Executive Hk müdürü Hakan Halit Yeni, Kuşadası Kat Hizmetleri Eğitim ve Dayanışma derneği KUŞHED' in kuruluş gecesinde işverenlere bir kez daha çağrıda bulundu.


Türkiye genelinde 11 olan Housekeepıng derneklerine bir dernek daha eklendi. Kuşadası Housekeepıng müdürlerini tek çatı altında toplamak amacıyla Kuşadası Kat Hizmetleri Eğitim ve Dayanışma derneği KUŞHED faaliyete geçirildi. 

' Çok sayıda davetli katıldı.'

Seven For Lıfe otel'in ev sahipliğinde ve AQUA Fantsy Otel, Varol tekstil, Çekin Üniforma, Ege Modern lanudry, Kartem lanudry, Prokan Buklet, Tuna sevgi dijital tasarım, Sfs Elif fotoğraf reklamcılık, Keskin turizm'in destek ve katkılarıyla gerçekleştirilen KUŞHED 'in kuruluş gecesine Kuşadası Otelciler ve Yatırımcılar Derneği KODER başkanı Tacettin Özden ve bir çok Housekeepıng derneğinin de kurucusu olan HOTED onursal başkanı başdanışmanı Hakan Halit Yeni Antalya Anted başkanı Nurhayat Altay, Marmaris Mahed başkanı Ayla Yarıcı,  Bodrum Kahder başkanı Zeliha Tunca, KUŞHED yönetimi üyeleri ve çok sayıda seçkin davetli katıldı. 

'Çok gururluyuz' 

Gecenin açılış konuşmasını KUŞHED başkanı Şerife Çimen yaptı. KODER başkanı Tacettin Özden, geceye destek veren firma sahipleri ve temsilcileri başta olmak üzere, davetlilere teşekkür etti. Çimen, " Kuşadasındaki meslektaşlarımızı tek çatı altında toplayarak mesleğimize, meslektaşlarımıza ve sektöre katkı sağlamak için tüm gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz dedi. 

'İsverenleri sert bir dille eleştirdi"

Geceye konuşmacı ve onur konuğu olarak katılan Hakan Halit Yeni, işverenlere bir kez daha Çeşme'den çağrıda bulunup sert bir dille eleştirdi. Yeni, " 20 yıldır her platformdan sorunları dile getirmekten tabiri caizse dilimizde tüy bitti ama değişen hiçbir şey yok. Hala lojman koşulları berbat durumda, sosyal ve yasal haklar konusunda bir adım öteye gidemedik. Çalışma saatleri hala çok uzun, 5-6 ay kıskacından çıkamadık. Az adam çok iş mantığından çıkamadık, yemekhaneler ve personelin yaşam koşullarında bir değişiklik yok. Aksine daha da kötüye gidiyoruz. Kısacası gelinen noktada sektöre eleman kazandırmak için değil, terk etmeleri için elimizden ne geliyorsa yapıyoruz. Özellikle Akdeniz ve Ege bölgesinde büyük bir eleman krizi yaşanıyor. Kıymetli işverenlerimize Kuşadası'ndan bir kez daha çağrıda bulunuyorum. Sürdürülebilirlikten bahsetmek için bir an önce hiç vakit kaybetmeden birşeyler yapılması zorunlu hale gelmiştir. Emekçiye yatırım yapmak için neyi bekliyorsunuz. Bu sezon iyiden iyiye açığa çıkan personel açığı önümüzdeki sezon ve gelecek yıllarda çok daha büyük sorunlarla karşı karşıya kalacağımızın açık bir göstergesi değilmidir.? Kaldı ki eğer bu konuda acil önlem alınmazsa yönetici kadroları yani çekirdek kadrolarınızı da kaybedeceğinizden hiç şüpheniz olmasın dedi. Yeni, ayrıca Türkiye Housekeeper'lar federasyonunun kurulması için çalışmaların devam ettiğini söyledi.

banner111

"STK 'lari önemsiyoruz elimizden gelen desteği vermeye hazırız "

Gecede son olarak söz alan Kuşadası Otelciler Birliği KODER başkanı Tacettin Özden,
sıkıntıların farkında olduklarını gelinen noktanın maaliyetler başta olmak üzere, çeşitli sebeplerinin olduğunu, sezonun kısa olmasının eleman kaybındaki en büyük nedenlerden biri olduğunu, eldekileri tutup, yeni yüzler kazanmak için Otelciler Birliği ve Türofed olarak ellerinden gelen tüm çalışmaları yaptıklarını söyleyen başkan Tacettin Özden,  devletin emekçiler konusunda desteğinin şart olduğunu söyledi. Ayrıca KUŞHED 'in çalışmalarına destek verdiklerini ve vermeye de devam edeceklerini söyledi.
Konuşmaların ardından geceye destek veren sponsor firmalara ve onursal başkan Yeni'ye mekçilere ve derneklere yönelik  vermiş olduğu emek ve yapmış olduğu mücadelelerinden dolayı KUŞHED yönetimi ve üyeleri adına başkan Çimen tarafından teşekkür plaketi takdim edildi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83