Yönetim Kurulu Üyemiz Enver Vural, binlerce imitasyon Alanyaspor forması yaptırarak dağıtan Denizli Emniyet Müdürü Mevlüt Demir'in suç işlediğini söyledi. Vural, "Alanyaspor ürünlerinin resmi satış ve dağıtım hakkı sadece Alanyaspor Kulübü'ne aittir. Daha önce birkaç kez iyi niyetle uyarmamıza rağmen Denizli Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, binlerce sahte forma yaptırarak dağıtmaya devam etmektedir. Makam aracıyla Alanya’ya gelen Denizli Emniyet Müdürü Mevlüt Demir’in, sırf siyasi beklentileri ve gösteriş amaçlı, kimseden izin alma gereği bile duymadan, üzerinde 'Alanyaspor' ve kendi adı soyadının baş harfleri yer alan turuncu yeşilli imitasyon formaları dağıtmaya devam ettiğini görmekteyiz. Buradan Denizli Emniyet Müdürü Mevlüt Demir'i tekrar uyarıyoruz. Alanyaspor forması, sahtesi üretilip dağıtılacak kadar ucuz değildir. Emniyet müdürü makamında olan ve görevleri arasında sahtecilikle mücadele etmek de olan birisinin bizzat bu suçu işlemesi daha da vahimdir. Buradan kulüp olarak yasal haklarımızı da sonuna kadar kullanacağımızı belirterek Sınai Mülkiyet Marka Suçları ve Cezaları Kanunu'nu hatırlatmak istiyoruz” dedi.
"BÖYLE BİR ŞEY SÖZ KONUSU DEĞİL"
Denizli Emniyet Müdürü Mevlüt Demir ise iddiaların gerçeği yansıtmadığını söyledi. Denizli- Pamukkale Üniversitesi'nde eğitim hayatını sürdüren Alanyalı öğrencilerin düzenlediği bir etkinliğe katıldığını belirten Demir, "Moral ve motivasyon açısından, gençlerimizin yanında oldum. Öğrenciler, Alanyaspor taraftar grubu kurmuş. Kendi dizayn ettikleri formayı giydiler. Jest olsun diye formaya da benim ad ve soyadımın baş harflerini koymuşlar. Pamukkale Ürniversitesi'nin kısaltması da formanın üzerinde yer alıyor. Bana da kentte yaşayan diğer hemşehrilerimize de hediye ettiler. Ben de her etkinliklerinde yanlarında oldum. Forma bastırıp dağıtmam gibi bir şey söz konusu değil. Alanyaspor'u seviyoruz. Tüm camiayı canı gönülden kucaklıyoruz" dedi.
İLGİLİ KANUN MADDESİ
Sınai Mülkiyet Marka Suçları ve Cezaları Kanununun 30'uncu maddesinin 1'inci fıkrası şöyle: "Başkasına ait bir markanın aynısını veya benzerini taklit edenlere 1 yıldan 3 yıla kadar hapis ve 20 bin güne kadar adli para cezası verilir. 20 bin güne adli para cezası; en az 400 bin TL ile en fazla 2 milyon TL arasında olacaktır."