Alanya CHP’de ilk toplantıda plaket sürprizi

CHP Alanya İlçe Teşkilatı haftalık olağan yönetim toplantısını gerçekleştirdi ve Alanya’da eğitim-öğretim konularını masaya yatırdı. İlçe Başkanı Bülent Kandemir, 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı’nın başlaması vesilesiyle eğitim politikaları ve organizasyonu hakkında önemli konuları gündeme taşıdı.

Alanya CHP’de ilk toplantıda plaket sürprizi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Alanya İlçe Teşkilatı haftalık olağan yönetim toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda konuşan İlçe Başkanı Bülent Kandemir Kandemir, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan müfredat programı değişikliğine dikkat çekerek, eğitim, sağlık ve güvenliğin her millet için temel hizmetler olduğunu ve bu alanlarda tutarlılık ve devamlılık gerektiğini vurguladı.

Ayrıca, Milli Eğitim Temel Kanunu’nda yer alan “Genellik ve Eşitlik İlkesi”ne atıfta bulunarak, eğitim kurumlarının dil, ırk, cinsiyet, engellilik ve din ayırımı gözetilmeksizin herkese açık olması gerektiğini belirtti.

Kandemir konuşmasında, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in “karma eğitimin zorunlu olmadığı” tezini ve kız çocuk sahibi ailelerin karma eğitimden şikayetçi olduğu iddiasını eleştirerek, bu durumun milli eğitim kanununu tartışmalı hale getirdiğine dikkat çekti. Eğitim politikalarının oluşturulması ve din eğitimi uygulamalarının paydaşların görüşleri alınmadan yapıldığını savunan Kandemir, çocukların ve gençlerin istek ve ihtiyaçlarının objektif bir şekilde değerlendirilmediğini öne sürdü. Yanlış din eğitimi uygulamalarının gençlerin dini değerlerinden uzaklaşmasına neden olduğunu belirten Kandemir açıklamasına şu ifadelerle devam etti; “İslam dinini en güzel yaşayan ve bu dine en büyük katkıları yapan Türk toplumunun kutsal değerlerine zarar verilmesini kınıyoruz!”

Yüksek öğretimde uzaktan eğitimin bilimsellikten uzak olduğunu ve büyük bir yanlış olduğunu ifade eden Kandemir, üniversitelerin açılışının KYK yurtlarının hazır olmaması nedeniyle bir ay ertelendiğini belirterek üniversitelerin özerk ve demokratik bilim kurumları olarak yaşamasını istedi.

banner111

Toplantıda eğitim ve eğitim politikalarına yönelik önemli görüşler dile getirilirken, toplantının sonunda da, önceki dönem yönetim kurulu üyeleri Ali Hancı ve İrfan Akgün’e Başkan Kandemir tarafından plaket verildi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83