RAHİM AĞZI KANSERİNDE HIZ VE DOĞRULUK ORANI ARTTI

Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi (AEAH) Patoloji Kliniği İdari Sorumlusu Doç. Dr. Cem Sezer, rahim ağzı kanserinde bilgisayar ile tarama ve karaciğer kanserinde akıllı ilaç kullanımının hız ve doğruluk oranını attırdığını belirtti.

RAHİM AĞZI KANSERİNDE HIZ VE DOĞRULUK ORANI ARTTI

 Rahim ağzı kanserinde bilgisayar ile tarama sistemi ile rahim ağzı kanserine neden olan Human Papilloma Virüs (HPV) taramasının başladığını belirten Doç. Dr. Cem Sezer, “Kliniğimizde tek olan sıvı bazlı smear çalışmalarını bilgisayarlı ortamda tarayan FDA onaylı BD Focal Point image sistemi kuruldu. Bu sistemle kadın doğum hastalarından gelen jinekoloji smear materyalleri, kapalı sistemde taranmaktadır. Türkiye’de çok az sayıda olan bu sistem ile smear tanılarında hız ve doğruluk oranı artmıştır. Günde 200’e yakın hastamızın smear’ını tarayıp tanısını koyabiliyoruz. Yaklaşık olarak yıllık 20 bin smear bu yolla taranmaktadır” dedi.

banner111
VİRÜSÜN VARLIĞI SAPTANIYOR

Kullanılan sistem ile rahim ağzı kanserine neden olan virüsün varlığının en güvenli yöntemle saptandığının altını çizen Doç.Dr. Sezer, ”Bu sisteme ek olarak rahim ağzı kanserine neden olan HPV taraması başlamıştır. Kullanmış olduğumuz bu sistem ile 3 gün gibi kısa bir süre içerisinde tanı koyup, tedavisine başlıyoruz” diye konuştu.

AKCİĞER KANSERİNDE AKILLI İLAÇ DÖNEMİ


Akciğer kanserinin son derece öldürücü bir hastalık olduğunu vurgulayan Doç.Dr. Cem Sezer, bu hastalığın tedavisinde akıllı ilaç kullanımının önemine değindi. Kanser hastalarında akıllı ilaç kullanımı için AEAH’de gerekli alt yapının sağlandığını vurgulayan Doç.Dr. Sezer, “Hastalara çok ağır mali külfet getirecek bu tetkikler sağlık güvencesi içinde sağlanmaktadır. Hastanemizde hastalarımıza, akciğer kanserlerinde EGFR, ALK, ROS-1, C-MET, meme ve mide kanserlerinde HER-2, kolon kanserlerinde K-RAS, BRAF, Malign Melanomlarda BRAF testleri uyguluyoruz. Bu testlerden bazıları sadece Türkiye’de Cerrahpaşa Tıp Fakültesi ile birlikte Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Patoloji Kliniğinde yapılmaktadır” dedi.
Sezer, sistemlerin hastaneye kazandırılmasında Genel Sekreter Prof. Dr. Necat Yılmaz’ın büyük katkısının olduğunu ifade ederek, kanser alanında hastalarına en iyi hizmeti vermek için çaba sarfettiklerini kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 05 Kasım 2015, 12:52

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83