Meydana gelmesi muhtemel afet, olağan dışı durum, büyük çaplı kaza gibi durumlarda can kaybının en aza indirilmesi, sakatlanma yaşanmaması, olay yerinde müdahale organizasyonunda hızlı ve doğru davranışların sergilenmesi için hastane çalışanlarının ilk yardım bilgilerine sahip olması büyük önem arz etmektedir diyen Dilek Aydinç, tüm birimlerin katıldığı eğitimde çalışanlara; temel yaşam desteğinin önemi, ilk yardıma ihtiyacı olan hastalara yapılması gereken uygulamaların neler olduğu, yapay solunumun nasıl yapıldığı, ilk yardımın ABC’si gibi önemli konularda bilgiler aktardı.
İlkyardım eğitmeni Dilek Aydinç eğitimde, temel yaşam desteğinin hayati bir önem taşıdığına dikkati çekerek; “Solunumun durduğu durumlarda ne yapacağının bilinmesi gerekmektedir.” dedi. Aydinç ayrıca, temel ve ileri yaşam desteğinin, hastane dışında da gerçekleşen olası kalp ve solunum durması olaylarında her geçen dakikanın çok önemli olduğu, acil durumlarda hayat kurtardığı mutlak gerçek olan bir müdahaledir. Bu sebeple herkesin ilk yardım eğitimi almasında fayda olup unutulmamalıdır ki günlük hayatta karşılaşılabilecek kazalarda bilinçli ilk yardım hayat kurtaracaktır diye vurgu yaptı.
Konu hakkında açıklamada bulunan Hastane Yöneticisi Dr. Tevfik Yazan ise ; “Temel yaşam desteği; yaşam kurtarmak amacı ile hava yolu açıklığı sağlandıktan sonra, solunumu veya kalbi durmuş kişiye yapay solunum ile akciğerlerine oksijen gitmesini, dış kalp masajı ile de kalpten kan pompalanmasını sağlamak üzere yapılan ilaçsız müdahalelerdir. Bilinçli temel yaşam desteği hayat kurtarır. Bu yüzden bizlerde ALKÜ Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak herkesin bu eğitimi alması gerektiğini düşünmekteyiz.” dedi.
Güncelleme Tarihi: 03 Ağustos 2017, 14:01