'Düşünme ve Eğitim' platformu olarak kısa bir süre önce Wome Deluxe ve Antalya Bilim Üniversitesi işbirliğiyle hayata geçen WOME Akademi (WA); iş becerileri, yaşam becerileri, yönetim becerileri, iletişim becerileri, motivasyon eğitimleri ve atölye çalışmaları ile devam ediyor.
Yapılan bilgilendirmede; Antalya Bilim Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (Antalya SEM) ile Turizm Bakanlığı eğitmenleri tarafından verilen eğitimlerde; oryantasyon, mentörlük, performans geliştirme, potansiyel belirleme ve yönlendirme temaları ile personelin bilgilerinin güncellenmesi, yeni uygulamaların tanıtılması ve sektörün temel dinamiklerinin aktarılması planlanıyor. Mesleki gelişimini bu yolla tamamlayan personelin, kişisel gelişim eğitimleri ile farkındalıklı bireyler haline gelmesi de WA’nın en önemli hedeflerinden.
WA eğitimleri bu hafta da, Doç. Dr. Hakan Karataş’ın 'Düşünen Organizasyon' atölye çalışması, Yrd. Doç. Murat Kaplan’ın 'NLP Ön Varsayımları', İlker Kaldı’nın 'İletişim Becerileri' ve Ümit Sanlav’ın 'Etkili ve Güvenli Sosyal Medya İletişimi' eğitimleri ile devam etti.
“Başarılı bir iş hayatı için beden-zihin-kalp sağlığına dikkat edilmeli”
Antalya SEM Müdürü Murat Kaplan, “Wome Akademi’yi planlarken, sektöre duygu dönüşüm ve iletişim becerileri gelişmiş, farkındalıklı ve mesleki donanımları yüksek bireyler kazandırmak hedefi ile yola çıktık” cümleleri ile başladığı NLP Ön Varsayımları eğitiminde şu şekilde konuştu; “Çağın gerekleri ışığında sadece mesleki donanımlarla iş hayatında var olmaya niyet eden her bir birey artık şunu anlamalı ki tüm donanımlara ek olarak ‘sürdürülebilir farkındalık’ becerileri de geliştirmek durumunda. Bunun için de beden-zihin-kalp sağlığına dikkat etmek, bütüncül sağlık hedefleri belirleyerek o hedeflere doğru düzenli egzersiz yapıp, zihinsel ve ruhsal dinginlik sağlayıcı egzersiz ve çalışmalarla da ilgilenmek gerekiyor.
Örneğin; araştırmalar olumlu düşünme eğilimi geliştiren kişilerin daha sağlıklı ve etkili iletişim kurduklarını ifade ediyor. Tepki yerine anlayış geliştiren bireyler ise hem sosyal, hem de meslek hayatlarında daha başarılı oluyor”.
Etkili ve güvenli sosyal medya iletişimi
Ortadoğu Grup Kurumsal İletişim Müdürü ve Sosyal Medya Savaşları kitabı Yazarı Ümit Sanlav, 'Etkili ve Güvenli Sosyal Medya İletişimi' eğitiminde; sosyal medyanın adeta dijital kimliklerimiz haline geldiğini ifade ederken, “Bu alan iyi değerlendirenler için bir avantaj, yanlış kullananlar için de büyük risk unsurları taşıyor” dedi.
"Bankalar, onunla kredi veriyor, işe alımlarda o referans alınıyor"
İşe alım süreçlerinden kredi başvurularına kadar hayatın pek çok alanına sosyal medya hesaplarının incelendiği belirten Sanlav; "Hakkınızda bilgi ve fikir sahibi olmak isteyenler, akrabalarınız, dostlarınız, patronlarınız, müdürleriniz; sosyal medya davranışlarınızı kontrol ediyor. Bankalar sosyal medya hesaplarınızı inceleyerek, iş hacminiz ve yaşam standartlarınız hakkında fikir sahibi olup, kredi kriterlerinizi belirliyor. Dolayısıyla paylaşım yapmadan önce içeriğini iyi düşünün, bugün yaptığınız sorumsuz bir paylaşım, yıllar sonra hakkınızda olumsuz bir algı olarak karşınıza çıkabilir. Nasıl gözükmek istiyorsanız öyle profiller oluşturarak, sosyal medyayı avantaj haline getirebilirsiniz" şeklinde konuştu.
Eğitimler WA Koordinatörü Doç. Dr. Hakan Karataş’ın 'Düşünen Organizasyon' temalı etkinliğinde 'düşünme ve karar alma; strateji ve beceri transferi; birlikte hareket ve davranış uyumu' odaklı uygulaması ile devam etti.
Güncelleme Tarihi: 22 Mart 2018, 16:12