AKADEMİ KELİMESİNİN 2000 YILLIK TARİHİ
Açılış konuşmasını Antalya Milletvekili Atay Uslu yaptı. Atay Uslu Akademi, siyaset kelimeleri konusunda bilgi vererek şunları ifade etti: " Bizim eflatun olarak bildiğimiz Platon, İ.Ö 387’de yani 2403 yıl önce Atina’ya 2 km kadar uzaklıkta, zeytin ağaçları içinde bir okul kurdu. Bu yerin adı Akademya idi ve kurduğu okula Akademi adını verdi. Bu okul 900 yıl boyunca dünyanın entelektüel birikimine katkı sağladı, bilgi ve düşünce üretti. Bu okulda yetişen öğrencilerden biri de Aristo’dur. Platon’un öğrencisi olan Aristo daha sonraları kendine ait bir okul kuracaktır ve adına Lise diyecektir. Günümüzde kullandığımız Akademi ve Lise kelimelerinin kökenleri bu iki filozofa dayanır."
POLİTİKA KİRLETMEZ
Milletvekili Atay Uslu konuşmasının devamında Siyaset ve politika kelimeleri üzerine bilgi verdi. Atay Uslu, Yunanca ‘da Politika birden çok yönü veya özelliği olmak demek olduğunu, ama anlam kayması sonucu iki yüzlü olmak şeklinde çevrildiğini anlattı. "Bu çeviride de, daha sonra Tarihimizde siyaset kelimesine olumsuz içerikler yüklenmiştir. İkiyüzlü derken aslında çok yönlü olma kastedilmiştir. Platonun ilk akademisinin Kapısında "geometri bilmeyen buraya giremez" yazılıydı. Geometri kıyas yapabilmek çok farklı alan bilgisine yani multi-disipliner olmayı içeriyordu. Türkiye’de siyasete kavga, yalan, ceza hatta idam içerikleri yüklenilmiştir. Şimdi siyaset 15 yıldır kendi ruhuna uygun bir içeriğe kavuştu. Akdeniz'in altından Kıbrıs’a su götürmek oldu, 18 bin km bölünmüş yol yapmak oldu, Dünya'nın en büyük havalimanını yapmak oldu. Mazlumlara yardım etmek oldu. Proje oldu, yatırım oldu, yaşam konforunun arttırmanın aracı oldu. Eskiden çokça duyduğumuz Siyasete karışma tavsiyeleri yerine kendi geleceğimi, kendim belirlerim özgüveni aldı.
Artık siyaset iyilik, güzellik aracı oldu. Siyaset sorunlara çözüm var, yarınlara ait sözüm var diyebilmek oldu. Bu doğru siyaset anlayışının yansıması olarak bu gün Alanya'da da açılan Siyaset akademilerine katılım yoğunluğu yaşanıyor." şeklinde Atay Uslu konuşmasına devam etti.
Atay Uslu konuşmasını Siyaset Akademisi için bu akademileri ilk defa faaliyete sokan Kurucu Başkan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, Genel Başkan ve Başbakan Binali Yıldırım'a, Akademi Programı koordinatörü Genel Başkan Yardımcısı Nüket Hotar'a ve ilk derse katılan Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz'a teşekkür ederek tamamladı.
LİDERLER KENDİ HALKINA MÜTAVAZİDİR, ZALİMLERE İSE ONE MİNUTE DERLER
Daha sonra Cevdet Yılmaz Alanya Siyaset Akademisinde ilk dersi verdi. 15 Temmuz darbe girişimine değinen Yılmaz sözlerini şöyle sürdürdü: "Kelimenin tam anlamıyla vatana ve millete ihanet ettiler. Dış güçlerle bağlantılı, dış istihbaratlarla bağlantılı bir şekilde bu ülkenin istikrarını bozmaya hükümetini devirmeye, halkın iradesine ipotek koymaya çalıştılar. Yönetmeye de gelmediler kaos çıkarmaya yıkmaya geldiler. En açık örneği TBMM’nin savaş uçakları ve helikopterle bombalanması. Bunun temeli millet düşmanlığıdır. TBMM’ye saldırı millete saldırıdır. Bütün darbeler millete karşıdır. Milli darbe yoktur. Bunu bilmemiz lazım. Milletin seçtiklerine karşı darbe yapılıyorsa mutlaka bu gayri milli bir harekettir. Kendilerini maskelemek için hangi kavramları kullanıyor olurlarsa olsunlar darbeciler gayri millidir. Darbeciler kendi halklarına karşı zalim olurlar dış dünyaya karşı itaatkâr olurlar. Sadece kendimizden değil dünyadan çeşitli örnekler görülebilir. Demokratik liderlerse kendi halklarına mütevazıdirler onlarla hemhal olurlar dış dünyaya karşı “One minute” derler."
Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz'ın Alanya Siyaset Akademisinde verdiği ilk ders soru cevapla sona erdi.
Güncelleme Tarihi: 05 Ekim 2016, 10:27