Toklu'dan Alanya'daki hükümet yatırımlarıyla ilgili önemli açıklamalar

Toklu'dan Alanya'daki hükümet yatırımlarıyla ilgili önemli açıklamalar

AK Parti Alanya İlçe Başkanı Mimar Mustafa Toklu, basın mensupları ile bir araya geldi.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Alanya İlçe Başkanı Mimar Mustafa Toklu ve İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, Alanya’da faaliyet gösteren basın mensupları ile bugün  bir araya geldi. Buluşmada basın mensuplarına bilgilendirmede bulunan Başkan Toklu;

‘‘İlçemizde faaliyet gösteren birbirinden değerli basın mensuplarımız ile bugün sabah  bir araya gelmekten memnuniyet duydum. Ülkemizin ve şehrimizin gelişmesini teminen halkımızın bilgilendirilip bilinçlendirilmesi ve kamuoyunda gerekli hassasiyetlerin oluşturulmasında yerel basınımız başta olmak üzere basın sektörünün çok önemli katkıları bulunuyor. Bu vesileyle değerli basın mensuplarımızın her birine kolaylıklar diliyorum.

İlçe Başkanlığı görevine geldiğimiz 2017 yılından bu güne kadar Alanya’mızda yapmış olduğumuz faaliyetlerin yanı sıra gerçekleştirilen projelerimizde bizleri yalnız bırakmayarak vatandaşları doğru bilgilendirme noktasında yanlarımızda oldukları için her birine tek tek teşekkür ederim.’’ dedi.

Basın mensupları ile gerçekleştirilen toplantıda Alanya’ya yapılan yatırımları görüşüp, fikir alış verişinde bulunduklarını ifade eden Başkan Toklu, ‘‘Hükümetimizin Alanya’ya yaptığı ve yapacağı projeler ve yatırımlar hakkında basın mensuplarımıza bilgi aktarımında bulunduk ve bu konuda basın mensuplarımızın değerli fikirlerini dinledik.

TOKLU YATIRIMLAR HAKKINDA BİLGİ AKTARDI

Hükümet tarafından Alanya’ya yapılan yatırımlar hakkında basın mensuplarına bilgi aktaran Başkan Toklu;

‘‘06.04.2021 tarihli ve 3782 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile Antalya İli Alanya İlçesi, Hacımehmetli Mahallesinde bulunan 19.301,148 m2’lik alanın Hükümet Konağı yapılmasını teminen İçişleri Bakanlığımıza devri gerçekleşmişti. Bu denli önemli bir yatırımın Alanya’mıza kazandırılacak olmasında Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a, desteğini esirgemeyen  Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu’na, İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’ya ve bölge Milletvekillerimize teşekkürlerimizi sunuyoruz.

banner111

Yeni çevreyolu projesinde çalışmalar sürüyor. Alanya Belediyesi’nin bölgede yürütmüş olduğu 18. Madde uygulaması çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte Kestel Mahallesi ve ardından da Mahmutlar Mahallesi çıkışlarının tamamlamasıyla Alanya’mızın trafiğinde büyük bir rahatlama olacak. Geçtiğimiz aylarda bağlantı yollarının tamamlanmasıyla birlikte Tosmur mevkiine kadar olan kısımda ki çalışmalar bitirilmişti ve bölge trafiğinde kısmen rahatlama sağlanmıştı. 

Eski Alanya Devlet Hastanesi olarak kullanılan ve 12. 791 metre² üzerine konumlanmış hastanenin yıkım süreci önümüzde ki günlerde başlayacaktır. Söz konusu taşınmaz, devlet hastanesi ve arsası niteliği taşımaktadır. 18. Madde uygulaması sırasında kamu ortaklık payından tahsisi gerçekleştiği için söz konusu bölgede açılan dava neticesinde 18. Madde uygulaması bozulmuştu. Bölge, sağlık tesisi alanı olarak tanımlandığı için sağlık alanı dışında herhangi bir yapılaşma durumu söz konusu değildir. Yıkım aşaması tamamlandıktan sonra Alanya’ya hizmet verecek güzel bir sağlık merkezi inşa edilecektir. 
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun girişimleri ile fizibilite çalışmaları tamamlanan ve ardından ihale aşaması yapılan, çalışmaların başlayacağı yeni hastanemiz,  Alanya’nın batı mahallelerine hizmet verecek. A2 seviyesinde 200 hasta yatak sayısı, 25 yoğun bakım yatak sayısı, 10 palyatif yatak sayısı ile inşa edilecek olan hastanenin oturma alanı 8.736,49 m², toplam kapalı alanı 60.472,50 m² şeklinde planlandı. Hastane; 7 ameliyathane, 67 poliklinik odası, 5 acil poliklinik odası,  endoskopi-bronkoskopi üniteleri, yanık ünitesi, 15 kişilik ayaktan kemoterapi ünitesi, uyku laboratuvarı ve diyabet merkezi ile hizmet verecek. ALKÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin ardından bölgemize kazandırılan ikinci büyük sağlık hizmeti projesi olan yeni hastanemiz bölgemize, Alanya’mıza şimdiden hayırlı olsun.

ALANYA-KONYA ARASI YOL ÇALIŞMALAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYOR

Alanya Konya arası yol çalışmaları hakkında bilgi veren Başkan Toklu; ‘‘Alanya-Gevne Barajı toplam yatırım maliyeti 207 milyon lirayı bulan bu dev projeyi halkımızla biran evvel buluşturmak için çalışmalar tüm hızı ile devam etmektedir. Uzunluğu 86,5 KM’yi bulan yeni otoyolumuzda toplam 20 adet tünel, 2 adet köprü bulunmaktadır. Tünellerin 5 tanesi Kuşyuvası mevkiinde, 5 tanesi Çayarası mevkiinde, 4 tanesi yapım aşamasında ve 6 tanesi de proje aşamasındadır. Toplan açık alan tünel sayısı 8’dir. Elektromekanik çalışmaları tamamlanan tünellerimizi ve mevcut çalışmaların devam ettiği tünellerimizi en kısa sürede hizmete sunacağız. Vatandaşlarımızın daha konforlu bir seyahat sürmesi için Devletimiz tüm imkanlarını sunmaktadır. Her türlü maddi ve manevi desteğini vatandaşımıza göstermektedir.’’ dedi. 

HÜKÜMETİMİZ YURT KONUSUNDA ALANYA’DA GEREKENİ YAPIYOR

Alanya’mızda toplam 2000 (iki bin) öğrenci kapasiteli 6 bloktan oluşan mevcut Yükseköğretim yurdumuzu yeni yapılan 1000 (bin) kişilik yurt ile 3000 (üç bin)’e çıkartıyoruz. Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu ve bölge Milletvekillerimizin destekleriyle yapımı devam eden Alaaddin Keykubat Ünivesitemizin kampüsünde yer alan toplam 9.756,62 m² alana sahip yeni yurdumuzu önümüzde ki dönem Şubat ayında öğrencilerimizin hizmetine sunmayı hedefliyoruz. Hükümetimiz Alanya’da yurt konusunda gerekeni yapıyor. Toplamda 137 milyon lirayı bulan yatırımı öğrencilerimizle buluşturuyoruz. Önümüzdeki dönemde Alanya’mıza yeni yurtların yapımıyla ilgili planlamalarımızı yapıp çalışmaları başlatacağız.’’ dedi.

İlçemizin en büyük gelir kaynaklarından biri olan tarım sektörünede değinen Başkan Toklu;

Memleketimizin doğal kaynak zenginliği ve güçlü tarımsal potansiyel varlığına sahiptir. Bu sebeple, tarımın mühendisleri ve tarımla ilgili meslek sahipleri, tarımsal kalkınmamız konusunda, bugün, her zamankinden daha fazla, planlama, program, bilgi ve hizmet etmektedir. istatistik, plan, proje ve organizasyona dayalı bir faaliyet durumuna getirmek zorundayız. kaynakların belirlenmesi toprak, su, ekoloji, işgücü ve teknik bilgi düzeyi, kısıtların ortaya konulması ,üretim tekniği, örgütlenme, yatırım gereksinimi, işgücü, pazarlama problemleri vb., tarımsal kaynak ve potansiyelin değerlendirilerek tarımda verimliliğin ve çiftçi gelirlerinin artırılması, ürün arzında sürekliliğin sağlanması; tarımın çevre, sanayi, hizmet, turizm gibi diğer sektörlerle ilişkilerinin belirlenmesi, doğal kaynakların ve çevrenin korunması olarak ifade edilebilir. Hep birlikte bu yönde çalışmalar yürütmeli ve üretkenliğimizi ortaya koymalıyız.

Bölgemizde yapılan ve yapılmakta olan tarıma yönelik projelerin takibini sürdürmekteyiz. Bu yatırımlar ve projeler tabi ki halkımızın daha konforlu bir tarım ve üretim gerçekleştirmeleri içindir. Bu sebeple Alanya’mıza kazandırılmış birçok projeyi ve yatırımı görmezden de gelemeyiz. Dimçayı sulama projesinin ikinci etabında Seki mahallemize kadar olan kısma su verilmektedir. Seki ve Demirtaş bölgeleri arasında kalan kısma da su verilmeye hazır, son kontrollerinde tamamlanmasıyla birlikte su verilecektir. Demirtaş çayına kadar olan kısma da su verildiği zaman yaklaşık 650 hektar alan sulamaya açılmış olacak. Yeşilöz ve Hocalar bölgelerinde çalışmalar durmaksızın sürdürüyor. Geçtiğimiz günlerde Yaylalı Mahallemize su hattı boruları gelmiş olup çalışmalar o bölgemizde de başlayacaktır. Yeniköy barajında müteahhit firmaya iş teslimi yapıldı. Yeniköy barajında çalışmalara kısa süre içerisinde başlanacaktır. Bölgemizde Kurumlarımız tarafından organizeli bir şekilde yürütülen sulama göletleriyle alakalı çalışmalar sürmektedir. Bu ve buna benzer bir çok çalışma sahada ve masada yürütülmektedir.

Alanya’mız tarım potansiyeli bakımından verimli bir şehir olmasıyla birlikte, bölgemizde tarıma yönelmelerde bu sebeple bir hayli fazladır. Özellikle bölgemizde örtüaltı tarımın yaygınlaşmasıyla ihracatta da ciddi bir artış söz konusudur. Alanya’da 22.816 hektar tarım alanımız mevcutken bu alanın 2.642 hektarı örtülü tarım faaliyeti yürütülmektedir. 2002 ile 2020 yılları arası tarım faaliyetleri kapsamında bölgemizde gözle görülür bir artış söz konusudur. 2002 yılında ürün grupları arasında sebze kategorisinde örtüaltı 200 bin ton, açık tarla 55 bin ton mahsul yapıldı. 2020 yılında sebze, örtüaltı 172.273 ton, açık tarla 48.654 ton mahsul yapıldı. 2002 yılında ürün grupları arasında meyve kategorisinde 65 bin ton mahsul yapılırken bu rakam 2020 yılında 178.262 ton’a ulaştı. 2002 yılında ürün grupları arasında tarla bitkileri kategorisinde 18 bin ton mahsul yapılırken 2020 yılında 15.935 ton mahsul yapıldı. Alanya’da bu zamana kadar su verilen alan miktarı 134.560(da). 


Alanya’da Kırsal Kalkınmayı Destekleme Programı (KKDYP) kapsamında 14.441.153 TL’lik yatırım hayata geçirildi. 5.671.672 TL’lik hibe desteği sağlandı. Yıllar geçtikçe teknolojinin de gelişmesiyle her alanda olduğu gibi tarım alanında da değişmeler oldu. Çiftçilerimizin artık daha konforlu üretim yapabilmeleri için Hükümetimiz her türlü desteği sağladı. Hibe desteklerinin yanı sıra üreticiyi ve çiftçiyi teşvik edici paketler ile çiftçinin yanında oldu, olmayada devam ediyor.’’ İfadelerine yer verdi.

Başkan Toklu, sabah kahvaltısı programlarına katılan her bir basın mensubuna tek tek teşekkürlerini iletti.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83