Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Alanya İlçe Teşkilatı Başkanı Ali Takavut, bugün gerçekleştirilen haftalık olağan yönetim kurulu toplantısı sonrası kamuoyuna yönelik bir açıklama yaptı.
'KABUL ETMİYORUZ'
Takavut açıklamasına Türkiye'nin gündemine oturan cinsel istismar ve tacizlerle ilgili konuşarak başladı.
Cinsel ve çocuk istismarı konusunun kamuoyunu son derece rahatsız edecek seviylerde olduğunu hatırlatan Takavut, "Bu konuda biliyorsunuz asansörlere bile bir kadın ve bir erkek binmesini bile normal karşılamamaya başladılar. Umarım farklı şekilde yorumlamaya başlarlar. Ben buradan tüm vatandaşlarımıza sesleniyorum. Bizim kadınlarımız, erkeklerimiz böyle asansörde yolda otobüste ayrımcılık yaparak yer almalarını asla kabul etmeyiz. Daha öncede söyledim Van’daki bir ilçede bir otobüsün tamamen kadınlara ve erkeklere ayrılmasını istediler. Bunu isteyenler kim üstelik erkekler. Hatta otobüsün sürücüsü bile bayan oldu. Bu tür ayrımcılığa karşıyız. Böyle bir şey yok. Bu cinsel istismar konusunda hakikaten devletin yetkilileri, birimleri bu olayın üzerine ciddi şekilde gidilmeli. Çok açık söylüyorum; bunlar için verilecek cezalardan en ağırı verilmeli, baştan savma yapılmamalılar diye düşünüyoruz." diye konuştu.
'YETKİLİLER ÇOK İYİ DÜŞÜNMELİ'
İlçe Başkanı Ali Takavut açıklamlarına bu defa tarım ile devam etti. Takavut, hükümetin tarım politikasında sorun olduğunu belirtti ve "Bugün tarımla ilgili ülkede yine ciddi sıkıntılar ortaya çıkmaya başladı. TÜİK’in verilerine göre 2016 yılında 218 bin dekar alanda nohut üterimi yapılıyormuş. 2017 yılında bu 194 bin dekara düşmüş. 2016 yılında 38 bin ton üretim varken 2017 yılında 22 bin tona düşmüş. Şimdi nohut üretimi 16 bin ton düşüyor. Ekili alanların miktarı da 24 bin dekar azalıyor. Bunu yetkililer çok iyi düşünmesi gerekir ve bu konuda gerçekten önlem almaları gerekir. Şimdi sizde üretime, üreticilere destek veriyorsunuz ve verdik diye de televizyonlarda uzun uzun anlatıyorsunuz, gururla anlatıyorsunuz. Bakıyoruz ki destek verildiği halde hem ekilen alanların miktarı düşmüş hem de üretilen ürünün miktarı düşmüş. Burada bir ters orantı var. Ya o zaman çiftçiyi siz verdiğiniz destekle tembelleştiriyorsunuz veya bunun başka bir sıkıntı var. Bunun önlemini almalarını istiyoruz. Buradan şöyle bir sonuca varıyoruz: Ülkede nohut, mercimek, pirinç, bulgur ithal edilmeye başlandı. TÜİK’in verdiği rakamlardan yola çıkarsak önümüzdeki yıllarda bu ithalatlar daha çok artacak diye düşünüyoruz." dedi.
8 MART'I UNUTMADI
Takavut, sözlerini şu şekilde sonlandırdı:
"Biliyorsunuz yarın Dünya Emekçi Kadınlar Günü. O nedenle de bugünden 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününü çok içtenlikle kutluyoruz. Bu 1921 yılından bu yanan ülkemizde kutlanmakta. Yalnız 1980 yılında askeri ihtilalda 4 sene kesintiye uğrandı ve ondan sonra tekrar kutlanmaya devam etti. Bunun tarihçesini uzun uzun anlatacak değiliz ama bir gerçek var ki 8 Mart 1857’de New York’ta tekstil işçisi kadınlar 18 saatlik çalışma saatlerini, düşük ücreti ve insanlık dışı çalışma koşulları nedeniyle bir greve çıktılar. Bu grev sonucunda büyük bir işçi dayanışması ortaya çıktı. 1921 yılında Moskova’da gerçekleştirilen 3. Uluslar arası Kadınlar Konferansında da bunun adı 8 Mart Dünya Kadınlar Günü olarak tescillendi ve bizde o günden bugüne kadar kutlamaktayız."
Güncelleme Tarihi: 07 Mart 2018, 16:28