Kandemir'den yanıt var

Kandemir'den yanıt var

CHP Alanya İlçe Başkanı Bülent Kandemir, son günlerde Cumhur İttifakı partilerinin yetkililerinin bazı açıklamalarına sert yanıt verdi.

Kandemir’in açıklamaları şöyle:

"Son günlerde,  iktidar ortaklarının sözcüleri ve yandaş kalemleri marifetiyle ASAT’a (Antalya Su ve Atıksu İdaresi) ve Partimize yönelik ağır suçlamalarda bulunmaktadırlar. Suçlamalar arıtmanın yetersizliği ve zaman zaman yaşanan su kesintileri konusunda yoğunlaşmaktadır. Konuyu daha iyi anlayabilmek için şu hususlara dikkatle bakmak gerekmektedir:

ARITMA 25 YILLIK
Alanyamızda batıdan doğuya sırayla Okurcalar, İncekum, Türkler, Konaklı, Merkez Batı, Merkez Doğu ve Mahmutlar’da arıtma tesisleri bulunmaktadır. Merkez arıtma tesisleri dışındakiler lağvedilen belde belediyeleri tarafından inşa edilmişlerdir.

banner111

Alanya Merkez’deki arıtma tesisi 90’lı yılların sonunda yapılmıştır. O günün Alanya’sının nüfus ve yapılaşma yoğunluğu çerçevesinde geliştirilen proje, sağlanan yabancı finansmanla inşa edilmiştir. Alanya’nın merkez nüfusu 2000 yılında 88.346’dan 2023 yılında 187.368 kişiye yükselmiştir. Buna karşın, 2005 ve 2012’de merkezdeki arıtma tesisinin kapasite artışına yönelik sınırlı düzeyde 2 revizyon gerçekleştirilmiş; ancak, 2014 yılında ASAT’ın Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne devrinden itibaren arıtma tesislerimizde hiçbir geliştirici çalışma yapılmamıştır.  Sadece merkezdeki nüfus artışı dikkate alındığında dahi 90’lı yılların sonunda inşa edilen arıtmanın bugün ihtiyacı karşılamayacağı çok açıktır. 

Hal böyleyken; Alanyamızda merkezin yanı sıra sonradan Alanya Belediyesi’ne bağlanan beldeler olmak üzere çok hızlı bir yapılaşma süreci yaşandığı hepimizin malumudur. Yapılaşma yoğunluğu hemen hemen hiçbir modern şehircilik anlayışına uymadan, yol, temiz ve atık su, elektrik altyapı ihtiyaçları dahi planlanmadan, sadece müteahhitlerin ticari inisiyatifleri ve parsel bazlı talepleri çerçevesinde verilen inşaat izinlerinden kaynaklanmıştır. Geçmiş dönemin Alanya Belediyesi yönetimi, kanalizasyonu dahi olmayan Demirtaş bölgesini foseptik çukurlarıyla dolu bir inşaat denizine çevirmişler; Alanya’da 2030 yılında kadar öngörülen tüm inşaat ruhsatlarını 1 yılda vermekle adeta övünmüşlerdir. Bu durum yönetme sorumluluğunu üstlenenlerin Alanyamıza ve hemşehrilerimize yaptıkları açık bir kötülüktür. Bu nedenle, 2024 yılı Mart seçimleri öncesinde şehri yönetenlerin hemşehrilerimizden özür dilemek yerine kendilerinden başka herkesi suçlamaları kabul edilebilecek bir durum değildir.

Şehircilik ciddi bir planlama işidir. 2019 yılı yerel seçimlerinde nüfusuna göre değerlendirildiğinde Türkiye’nin en borçlu belediyesi olarak devir aldığımız, 2020-22 yıllarında pandemi dolayısıyla fiilen çalışamayan, tarihimizin en büyük yangın felaketiyle boğuşan, 2023 yılında yaşanan büyük deprem felaketini müteakip iş gücü ve makine parkının önemli bir bölümünü deprem bölgesine ayıran Antalya Büyükşehir Belediyemizin, tüm olumsuz koşullara rağmen Alanya merkez arıtmasını büyütmek için yaptığı arazi talebine olumsuz yanıt veren Alanya Belediyesi’nin o dönem ki yönetimi ortaya çıkan olumsuzlukların baş sorumlusudur.

Unutulmamalıdır ki, Alanya Belediyesi 1950 yılından sonra sadece birkaç ay önce CHP tarafından yönetilmeye başlanmıştır. Şehrimizdeki siyasi yönetsel olumsuzlukların tamamının sahipleri hemşehrilerimiz tarafından çok iyi bilinmektedir.

ASAT’ın Alanya Yatırımları; 
354 KM İÇME SUYU, 39 KM KANALİZASYON HATTI 
2019 - 2024 arasında ise Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü tarafından Alanya’da 354 km içme suyu hattı ve üretim tesisi yenileme çalışması, 39 km kanalizasyon hattı ile 153 milyon 384 bin TL’lik Atıksu Arıtma Yatırımı ve 187 milyon 203 bin TL’lik tesis ve hizmet yatırımı gerçekleştirilmiştir. 1 Nisan 2024 tarihinden bu yana ise yine Alanya’da, güncel fiyatlarla 158 milyon 872 bin 205 TL'lik yatırım ile 4 bin 790 metre içme suyu hattı ve üretim tesisi yenileme çalışması yapılmıştır. 30 milyon 748 bin 285 TL'lik yatırımla da 7 bin 561 metre kanalizasyon hattı çalışması bitirilmiştir. 

Devam eden çalışmalarla birlikte ASAT Genel Müdürlüğü tarafından 2019 - 2024 arası Alanyamızda yapılan yatırım miktarı güncel rakamlarla 1.132.773.161 TL’na ulaşmıştır. 
Bu veriler ışığında, “Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya’ya hiç yatırım yapmıyor” şeklindeki beyanlar olsa olsa siyasi husumet olarak değerlendirilebilecek kadar izahtan yoksundur.

Cumhuriyet Halk Partisi yöneticileri ve Alanya Belediyesi’nin yeni yöneticileri söz vererek hemşehrilerimizin büyük teveccühünü kazanmıştır. Verilen söz şudur: dürüst ve adil yöneteceğiz, halkımızı kandırmayacağız, çaldırmayacağız ve çocuklarımıza güzel bir gelecek bırakacağız. Bu sözlerimiz bizim vazgeçilmez temel çalışma ilkelerimizdir. 
Hemşehrilerimizin bilgisine sunarız.Saygılarımızla"

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83