'ÇÖP TESİSİ İHALESİNİ NEDEN YAPMADINIZ?'

İki buçuk yılda Antalya'ya hizmet yağarken Alanya'nın bir çöp tesisi ihalesinin bile yapılamadığını söyleyen CHP'li Erkan Demirci, "Bu, Büyükşehir Belediye Başkanı Türel'in Alanya'ya verdiği değerin göstergesidir" dedi.

'ÇÖP TESİSİ İHALESİNİ NEDEN YAPMADINIZ?'
Alanya Belediye Meclisi'nin Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) üyesi Erkan Demirci, Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan 2015 yılı faaliyet raporundaki Alanya çöplüğü bölümünü kamuoyu ile paylaştı. Resmi adı Katı Atık Düzenli Depolama Sahası olan Alanya çöplüğünde 2015 yılında 105 bin ton çöp depolanmasının hedeflendiğini ancak 145 bin 992 ton çöp depolandığını belirten Demirci, "Başka bir deyişle çöplük kapasitesi aşılmış. Kapasite aşılınca sadece çöp suları kaynak sularına karışmakla kalmamış, çok sıcak havalarda çöp kokuları Tepe ve Sugözü Mahallesi'ne, hatta tüm Alanya'ya yayılmaya başlamış" dedi. 

'21 AY GEÇTİ, NEYİ BEKLİYORSUNUZ?' 

Çöplük kapasitesinin aşılmasına gerekçe olarak da eskiden belde olan çevre mahallelerdeki çöplüklerin kapatılmasının gösterildiğini söyleyen Demirci, "Peki, mevcut çöplüğün kapasitesi aşıldığına göre çözüm olarak ne yapılması lazım? Acil olarak yeni Katı Atık Düzenli Depolama Sahası'nın, başka bir deyişle yeni çöplüğün devreye alınması lazım. 30 Mart 2014 tarihi ile Büyükşehir Belediyesi faaliyet raporunun kapsadığı dönem arasında yaklaşık 21 aylık süre var. 21 aylık süreçte Büyükşehir Belediyesi yeni çöplük konusunda ne yapmış? Yanıtı, faaliyet raporunun 309. sayfasında var. 2015 yılında Büyükşehir Belediyesi tarafından Alanya Katı Atık Düzenli Depolama Sahası'nın yapım ihalesinin yüzde 100 oranında bitirilmesi hedeflenmiş. Yapımının değil, yapım ihalesinin" diye konuştu. 

'ALANYA KAMUOYUNA AÇIKLANMALI' 

Ancak ihale sürecinin sadece yüzde 50'si bitirilebildiğini belirten Demirci, açıklamasını şu sözlerle tamamladı: "Aynı 21 aylık süreçte Antalya'da doğrusuyla yanlışıyla, bir kaç köprülü kavşak ve Meydan-EXPO Tramvay Hattı'nı tamamlama aşamasına getiren Büyükşehir Belediyesi, Alanya'da ise bırakın çöplük yapımını, çöplük ihalesi yapım projesini bile Bakanlığa onaylatamamış. Antalya'nın Alanya'ya verdiği önemi göstermesi açısından bu detayın dikkate değer olduğunu düşünüyorum. Katık Düzenli Depolama Tesisi'nin yapılamaması konusunda topu bir önceki Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'a atan Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in, yerel seçimlerden bu yana geçen 27 ayda Alanya çöplüğünün ihale projesini niçin onaylatamadığını da Alanya kamuoyuna açıklamasını bekliyoruz."

Güncelleme Tarihi: 21 Haziran 2016, 13:43

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83