Alanya'ya adli tıp müjdesi

Alanya'ya adli tıp müjdesi

Alanya’nın AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Şerani Tavlı, bölge halkını sevindirecek önemli bir gelişmeyi duyurdu. Türkiye’nin 27 ilinden daha fazla nüfusa sahip olan ve her yıl milyonlarca turiste ev sahipliği yapan Alanya’da, ölümlü vakalar için Adli Tıp hizmetlerinin artık şehirde sunulacağı bildirildi.


Tavlı, şu ana kadar ölümlü vakalarda otopsi işlemlerinin Antalya Adli Tıp Şube Müdürlüğü’ne sevk edilmekte olduğunu, ancak bundan böyle bu hizmetlerin Alanya’da, tam kapsamlı olarak verileceğini belirtti. Bu gelişme ile acılı cenaze yakınlarının yükünün hafifleyeceğini ve cenaze ile defin işlemlerinin daha hızlı bir şekilde gerçekleştirileceğini vurguladı.

Yeni düzenleme, Alanya’nın yanı sıra çevre ilçelerde yaşanan vakaların da bu şehirde işleme alınmasını sağlayacak ve Antalya Adli Tıp Şube Müdürlüğü’nün yükünü azaltacak. Böylece çevre ilçelere de katkı sunulacak.

Tavlı, ayrıca Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Adli Tıp Anabilim Dalı’nın 2024-2025 öğretim yılı itibarıyla yeni akademisyen kadrosu ile eğitim vermeye başlayacağını müjdeledi. Bu gelişme, Alanya’nın adli tıp alanında önemli bir eğitim merkezi haline gelmesini sağlayacak.

banner111

Bu önemli adımların atılmasında katkıda bulunan Alaaddin Keykubat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kenan Türkdoğan ve önceki dönem Dışişleri Bakanı ve Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu’na teşekkür eden Tavlı, AK Parti Alanya olarak hükümetlerinin desteğiyle halk için çalışmaya devam edeceklerini ifade etti.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83