Alanya'daki 42 otelin ruhsat ve belgeleri eksik çıktı

Alanya'daki 42 otelin ruhsat ve belgeleri eksik çıktı

İlçe Sportif Turizm Kurulu Toplantısı Alanya Kaymakamı Dr. Fatih Ürkmezer başkanlığında gerçekleştirildi 

İlçemizdeki turizm amaçlı sportif faaliyetlerin denetimleriyle alakalı kurumların yaptığı çalışmaların değerlendirilmesi amacıyla Sportif Turizm Kurulu toplantısı gerçekleştirildi. Alanya Kaymakamlığında gerçekleştirilen toplantıya Kaymakam Ürkmezer Başkanlığında Emniyet, Jandarma, Sahil Güvenlik, Turizm Danışma Müdürlüğü, Alanya Liman Başkanlığı, İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü, Hava Sporları Federasyonu, Alanya TÜRSAB kurumları katıldı. 

banner111

İlk olarak Yamaç Paraşütü ile ilgili yapılan denetimlerin konuşulduğu toplantıda Turizm Danışma Müdürü İbrahim Saraç ve Hava Sporları Federasyonu İl Temsilcisi Hüseyin Özkan tarafından Paraşüt Pilotları, Paraşüt alanları ve uygulanan kuralların denetim çalışmalarıyla ilgili Kaymakam Ürkmezer ve katılımcılara bilgiler verildi. Daha sonra otellerin denetimi ile ilgili konuların konuşulduğu toplantıda, Alanya’daki otel denetim komisyonu  ekipleri tarafından yapılan denetimler değerlendirildi. Safari araçları ve acentalarına yönelik denetimlerinin de değerlendirildiği toplantıda emniyet ve jandarma ekiplerince safari araçları üzerinde yapılan uygulamalara dair bilgiler verildi. Son olarak Kaymakam Ürkmezer ve katılımcılar arasında İlçemizde faaliyetleri artan Ayakta Kürek Sörfü (Stund Up Paddle Board) ile ilgili düzenleme, güvenliği sağlayacak standart kurallar ve Ayakta Kürek Sörfü ile ilgili oluşturulacak genelge hakkındaki planlamalar konuşuldu. 

Toplantıda konuşma yapan Kaymakam Ürkmezer ‘’ İlçemizde turizm amaçlı spor faaliyetlerine yönelik denetim ve çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu anlamda ilk olarak Yamaç Paraşütü ile ilgili yaptığımız çalışmalar neticesinde bu alanda oluşturduğumuz genelge ile yamaç paraşütünde bir düzen ortamı sağladık. Bu sayede Yamaç Paraşütünün ilçemiz turizmine katkısı daha çok artacak. Otellerimiz ile ilgili ise otel denetim komisyonumuzca otellerimizi sürekli denetliyoruz. En son Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Alanya'da ruhsat ve belge yönünden eksiği bulunan 42 otel denetim komisyonu ekiplerimiz tarafından denetlendi ve gerekli işlemler yapıldı. Ayrıca yine otel denetim komisyonu ekiplerimiz tarafından 39 otel başta belgeleri olmak üzere hijyen, gıda üretimi, havuzlar vb açısından denetlendi. Denetimlerimiz devam edecek. İlçemizde turistik faaliyeti olan safari araçlarına yönelik ise emniyet jandarma ve kurumlarımızca gereken denetimleri düzenli olarak yapmaya devam ediyoruz . Amacımız turizmde Alanya'yı her zaman ileriye götürmek. Son olarak Alanya'da faaliyetleri artan Ayakta Kürek Sörfü ile ilgili de düzen ve standardı sağlamak amacıyla bu konu ile ilgili bir genelge oluşturacağız ve kurumlarımızla ilgili gerekli düzenlemeleri yapacağız. Alanya'mızın huzur ve güvenliği için kurumlarımızla hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz." dedi.
 

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83