Alanyaspor lige beraberlikle başladı

Alanyaspor lige beraberlikle başladı

Corendon Alanyaspor, Trendyol Süper Lig'in 1'inci haftasında Oba'da misafir ettiği ligin yeni ekibi İkas Eyüpspor ile 1-1 berabere kaldı.

Trendyol Süper Lig'in 1. hafta mücadelesinde Corendon Alanyaspor, Gain Park Stadı'nda ligin yeni ekibi İkas Eyüpspor'u yaklaşık 7 bin sporsever önünde konuk etti. Teknik direktör Fatih Tekke, Eyüpspor maçında tamamı geçen sene kadroda olan oyunculardan oluşan bir 11 sahaya sürdü. Karşılaşmaya her iki takımda istekli ve hızlı bir oyunla başladı. Sıcak ve nemli bir havada oynanan mücadelenin ilk 10 dakikasında her iki takımda net gol pozisyonları yakalarken, kaleciler başarılı kurtarışlarıyla öne çıktı. Mücadele ilk yarı golsüz eşitlikle geçilirken, 2'nci devreye iki takımda oyuncu değişikliği yapmadan başladı. İlk devreye göre daha az pozisyonun yaşandığı 2'nci yarıda açılış golü konuk ekip Eyüpspor'dan geldi. 64'ncü dakikada Samu Saiz, Ahmet Kutucu'nun asistinde uzaktan düzgün bir şutla kaleci Ertuğrul'u mağlup etti. Geriye düşen Alanyaspor'da teknik direktör Fatih Tekke, iki oyuncu değişikliği birden yaparak yeni transferler Serdar Dursun ve Gaius Makouta'yı sahaya sürdü. Maçta son bölüme girerken rakip kalede baskıyı artıran Alanyaspor, 76'ncı dakikada Sergio Cordova ile eşitlik golünü buldu. Maçın son bölümünde Alanyaspor'un rakip kalede galibiyet için baskısı devam etse başka gol olmadı ve sıcak havada oynanan mücadele karşılıklı atılan gollerle 1-1 sona erdi. 


MAÇTAN DAKİKALAR: 


5. dakikada kaleci Berke Özer'in hatalı pasında topu kapan Efecan Karaca, topu net gol fırsatından yararlanamadı ve topu dışarı attı. 
6. dakikada savunmadan uzun gönderilen pasta kaleci Ertuğrul kalesini terk etti. Ahmed Kutucu sol çaprazdan kaleye paralel gönderdiği topu kimse dokunamazken bu topu Mame Thiam Emre Akbaba'ya çıkardı. Emre'nin çaprazdan vuruşu az farkla auta gitti.
9. dakikada Hadergjonaj'ın uzun pasında Loide Augusto topu rakibinden sıyrılarak ceza sahasına kadar girdi. Bu oyuncunun yakın mesafeden vuruşunda kaleci Berke Özer başarılı gole izin vermedi. 
11. dakikada Cenar Erkin'in pasında Mame Thiam soldan ceza sahasına yaptığı ortada Halil Akbunar  kafa vuruşunu yaptı. Kafa vuruşunda kaleci Ertuğrul topu çelerken oyun alanına dönen topa Emre Akbaba'nın şutu dışarı gitti. 
 19. dakikada Efecan Karaca Recep Niyaz'dan kurtularak rakip ceza sahsına girerken pasını sağdan atağa destek veren Loide Augusto'ya çıkardı. Bu oyuncu önünü boşalttıktan sonra kavisli ve sert şutu az farkla auta gitti.
26. dakikada Caner Erkin'in soldan ceza sahasına yaptığı ortada Recep Niyaz düzgün bir kafa vuruşu yaptı. Bu kafa vuruşunda kaleci Ertuğrul topu üst direğin dibinden kornere tokatladı.
28. dakikada Balkovec'in kullandığı köşe vuruşunda ön direğe gelen topa Emre Akbaba'nın kafa vuruşunu taptı. Kendi kalesine yönelen topu kaleci Berke Özer kornere tokatladı. 
43. dakikada Hadergjonaj'ın ara pasında soldan kaleye sokulan Balkovec'in yakın mesafeden şutunda kaleci Berke Özer topu ayaklarıyla uzaklaştırdı.
60. dakikada Ricahrd'ın pasında Balkovec uzaktan şutunu attı. Savuna oyuncularından seken top kornere gitti. 
64. dakikada Taşkın İlter'in pasında Samu Saiz'in ceza yayı üzerinden sert ve düzgün şutunda top filelerle buluştu: 0-1
70. dakikada Balkovec'in sağdan ortasında Serdar Dursun kafa vuruşu kaleci Berke'de kaldı. 
76. dakikada Loide Augusto Efecanla verkaç yaparak sıfıra indi ve altı pasa gönderdiği topa Serdar Dursun üstünden atladı. Arka direkte Sergio Cordova Serdar'ın bıraktığı bu topa plase vuruş yaptı. Melih Kabasakal'ın müdahalesine rağmen meşin yuvarlak filelere gitti: 1-1

MAÇIN KARNESİ

banner111

Stat: Gain Park
Alanyaspor: Ertuğrul, Reis Lime, Fidan Aliti, Efecan Karaca, Sergio Cordova (Dk.78 Furkan Bayır), Nicolas Janvier (Dk.65 Gaius Makouta), Richard, Loide Augusto, Balkovec, Yusuf Özdemir (Dk.65 Serdar Dursun), Hadergjonaj

Eyüpspor: Berke Özer, Luccas Claro, Robin Yalçın, Caner Erkin (Dk.62 Umut Meraş), Halil Akbunar, Emre Akbaba (Dk.79 Tayfur Bingöl), Fredrik Midtsjo (Dk.62 Taşkın İlter), Recep Niyaz (Dk.36 Samu Saiz), Melik Kabasakal, Mame Thiam, Ahmed Kutucu (Dk. 79 A.Chatzgzigiovanis)
GOL: Dk.76 Sergio Cordova ALANYASPOR - Dk.64 Samu Saiz EYÜPSPOR
Sarı Kart: Dk.90+ Reis Lima) Dk.17 Ahmed Kutucu EYÜPSPOR

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83