Alanya’ya 100 km uzaklıktaki Karaman-Sarıveliler İlçesi’ne bağlı Toroslar’ın eteğindeki cevizi, elması, pekmezi ve pek çok doğal ürünleri ile bilinen Göktepe Kasabası’nda yıllar sonra şırahnalar geyecek pekmezi müsellesi için kaynıyor. Rakımı yüksek yerlerde yetişen dağ elması, dağ armudu, geyik elması gibi farklı isimlerle adlandırılan geyecek elması Kasım, Aralık aylarında olgunlaşıyor.
Geyecek elması toplanıp yıkanıyor tokmaklarla eziliyor biraz su eklenip kazanlarda saatlerce haşlanıyor posasından ayrıldıktan sonra pekmez toprağı denilen beyaz renkteki toprak pişirilip geyecek şırasına karıştırılıp kaynatmadan önce bekletiliyor ve daha sonra kıvama gelinceye kadar en az altı saat kaynatılıyor pekmezi yapılıyor. Toprak pekmeze tat veriyor ve bozulmadan kalmasını sağlıyor. Toprak atılmazsa müselles oluyor.
Bir bölü üç anlamına gelen Müselles eskiden kahve ve çayın az olduğu yıllarda kahvaltıların vazgeçilmez içeceği, bazen misafirlere verilen en güzel ikramlardan bazen yorgunluğu atmak için kullanılan bazen de hastalık belirtisi görülmeye başlandığı anda içilen şifalı bir iksir olmuştur. Yaşlılar tarafından 92 derde devası olduğu kabul edilen Geyecek elması özellikle şeker hastalarının şeker dengesini ve tansiyon hastalarının tansiyon dengesini sağlamada en etkili çözümlerden kabul ediliyor. Geyecek meyvesi ile ilgili bilgiler veren Hasan Çolak Anadolu Lisesi öğretmeni Uğur Öztürk geyecek elmasının dünyada 100 den fazla çeşidi olan elmanın atası olduğunu ve elmanın bütün dünyaya Kazakistan’ın Almaata şehrinden dağıldığının kabul edildiğini kullananların şeker hastalığına tansiyona iyi geldiğini ve vücut direncini artırdığını ve pek çok hastalıklara faydası olduğunu söylediğini belirtti.