Tavlı: Şehir içi trafik rahatlayacak

Tavlı: Şehir içi trafik rahatlayacak

Alanya Doğu Çevre Yolu Şantiyesini Karayolları Bölge Müdürü Sarıoğlan ile yerinde inceleyen Ak Parti İlçe Başkanı Tavlı, “Devam eden projemiz şehrimize hayırlı olacak. Zamandan ve yakıttan tasarruf sağlanacak. Bir kısmı yıl sonuna kalanı 2025 içinde bitecek ” dedi. 


‘VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞIYORUZ’
Şehir içi trafiğin çekilmez hale geldiği Alanya’da ulaşımı kısmen rahatlatması beklenen Alanya Doğu Çevre Yolu Projesi’nde tünel viyadük ve kavşak noktalarını Karayolları 13. Bölge Müdürü Hasan Sarıoğlan ve Ak Parti İlçe Başkanı Mehmet Şarani Tavlı yüklenici firma yetkilileri ile inceledi. “Projenin yapım sürecini hassasiyetle takip ettiklerini ifade eden Tavlı, “Hızlı ve nitelikli bir şekilde tamamlanması için var gücümüzle çalışıyoruz” dedi.
ŞEHİR İÇİ TRAFİK RAHATLAYACAK
Yapımına 2006’da başlanılan ve ilk etabı tamamlanarak Mevlüt Çavuşoğlu Bulvarı ismi verilen 15 KM’lik Alanya Doğu Çevre Yolu Projesinin tamamlanması ile Hasbahçe-Kagıcak arasında mevcut yol rahatlayacak. Proje kapsamında inşa edilen Dim, Oba ve Mahmutlar tünelleri, 5 çift köprü ve üstgeçit köprüsünü içeren bu proje, Hasbahçe ile Kargıcak arasında, mevcut sahil yolunun kuzeyinden geçerek trafik yoğunluğunu azaltıp, güvenli ve hızlı bir ulaşım sağlayacak. Seyahat süresi ise 30 dakikadan 10 dakikaya inecek. Öte yandan geçiş hızı, saatte 36 kilometreden 90 kilometreye çıkacak. Bu sayede her yıl zamandan, yakıttan önemli oranda tasarruf oluşturacak.

banner111


‘BAĞLANTI YOLLARINI BEKLİYORUZ’
Yapılan projede bugüne kadar önemli aşamalar kaydedildiğine dikkat çeken Tavlı, “4,5 km’lik etap, Dim Tüneli, 2 adet köprü ve 1 üstgeçit köprüsü tamamlandı. Oba Tüneli'nde ise kazı ve destekleme çalışmaları bitirildi, beton çalışmalarının da tamamlanmasıyla, tünelin yaklaşık 3 ay içinde açılacak hale gelecek. Ancak tamamlanan kısımların vatandaşlarımıza gereği gibi hizmet verebilmesi ve etap etap kavşak noktalarından trafiğe açılabilmesi için Alanya Belediyesi’nce üzerine düşen sorumlulukların bir an önce yerine getirilmesi ve planlanan noktalarda yonca kavşaklar ve diğer çıkışlar için yola terkler ile imar yollarının bağlantılarının ivedilikle yapılması gerekmektedir. Aksi halde imar yollarının bağlantılarının tamamlanmadan projenin trafiğe açılması halinde, Oba'dan Mahmutlar' a kadar çevre yolundan çıkış mümkün olmayacaktır” dedi. 

YIL SONUNA HAZIR OLACAK
2024 yılı sonuna kadar Oba Tüneli ve Söylemezli Köprüsü’nün, 2025 yılının son çeyreğinde ise yolun kalan kısmının tamamlanarak trafiğe açılması planlandığını ifade eden Tavlı, “Alanya'nın geleceğine yönelik bu önemli projede emeği geçen, başta önceki dönem Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu olmak üzere Antalya Milletvekillerimize, İl Başkanımıza ve tüm yetkililere teşekkür ediyor; çalışmaların bir an önce tamamlanarak halkımızın hizmetine sunulmasını temenni ediyorum.” Diye konuştu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83