Konferansta Cumhurbaşkanı Kurumsal İletişim Başkanı Mücahit Küçükyılmaz'ın moderatörlüğünü yaptığı ve Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık'ın da konuşmacı olarak katıldığı "Kitlesel Göçün İnsani Boyutu" oturumunda konuşan Atay Uslu sığınmacılara yardım konusunda Türkiye'nin tüm dünyaya geçmişten günümüze kadar örnek ve önder olduğunu ifade etti.
TARİHİMİZ MAZLUMLARA KUCAK AÇAN MİLLETİMİZE ŞAHİTTİR.
Atay Uslu konuşmasın da şunları söyledi: "Medeniyetimiz her zaman kendisine sığınanlara gereken koruma ve misafirperverliği göstermiştir. Ecdadımız Osmanlı, mazlumlara, sığınmacılara hep kapılarını açmıştır. Cumhuriyet döneminden 2012 yılına kadar da Türkiye yaklaşık 1 milyon 8 yüz bin sığınmacı kabul etti.
2011 den sonra yaklaşık iki milyon yedi yüz elli bin geçici koruma altındaki Suriyeli ve 300 bine yakın diğer ülkelerden olmak üzere üç milyon sığınmacıya kapılarını açtı."
SURİYE GÖNÜL SINIRLARIMIZIN İÇİNDEDİR
Atay Uslu konuşmasına şöyle devam etti:" Suriye ile Türkiye arasında 100 yıl önce sınır yoktu aynı devletin vatandaşlarıydık. Çanakkale Savaşında Şam'dan, Halep'ten ve Musul'dan, Bağdat'tan kardeşlerimiz de şehit oldular. Bu coğrafyada yaşayan herkes ile tarihden gelen bir kardeşlik bağımız var.
İLTİCA HAREKETLERİNİN YÖNETİMİ İÇİN CENEVRE YETERSİZ KALIYOR. ULUSLARARASI GAZİANTEP SÖZLEŞMESİ YAPILMALI
Ak Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu konferansta yaptığı sunumun devamında şunları ifade etti: "Göçü doğru yönetmek, uyumu sağlamak için Türkiye'de örnek çalışmalar yapılıyor. Ancak Avrupa ve dünya sınıfta kaldı. Cenevre sözleşmesi artık yetersiz kalıyor. Dünya'nın Sığınmacı hareketlerini yönetmek için yeni bir protokole ihtiyacı var. Kabul, uluslararası koruma, uyum, statü, hak ve yükümlülüklerin tanımı, geri gönderme hususlarında bağlayıcı hükümler içeren Gaziantep yada Anadolu Sığınmacı Sözleşmesi insiyatifi oluşturulmalıdır. "
Oturumun sonunda Polis Akademisi Başkanı Atay Uslu'ya plaket sundu ve hatıra fotoğrafı çektirildi.
Güncelleme Tarihi: 14 Kasım 2016, 10:07