Ekmek zammına oda başkanı ne dedi ?

Esnaf ve Sanatlarlar Odası Başkanı Nuri Demir, ekmeğe yapılan izinsiz zamla ilgili, "Bizim haberimiz yok kendileri yapmış." dedi.

Ekmek zammına oda başkanı ne dedi ?

Fırıncıların 200 gram ekmeği 25 kuruş zam yaparak 1.25'ten satışa sunması ortalığı karıştırdı. Aylar öncesinden konuşulmaya başlanan ekmek zammı, Ticaret Bakanlığı tarafından yalanlanmış yıl başına kadar zammın söz konusu olmadığı açıklanmıştı.
Ancak Alanya'da ve Türkiye'nin bazı İllerinde dün ekmek zamlı fiyatı ile satışa sunulunca kafalar karıştı.
Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, dün yaptığı açıklamada Belediye Encümeni'nin ekmek zammına onay vermediğini hatırlatarak,  zamlı ekmek satan fırın ve marketlere tutanak tutulacağını söyleyip zam tepkisini ortaya koymuştu.
Ancak, ekmek bugün sabahta raflarda zamlı fiyatıyla satışa sunuldu.

ODA BAŞKANI: "KENDİLERİ YAPMIŞTIR"

Alanya Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Nuri Demir, yapılan zamdan kendilerinin haberdar olmadığını söyledi. "Zam yaptılarsa kendileri yapmıştır" diyen Demir yaptığı açıklamada "Biz 1.25'ten fiyatı verdik. Biz fiyat verdikten sonra önce Antalya Birliğin sonra da bakanlığın onaylaması gerekir. Bakanlık zamlı tarifeye izin vermedi. Bakanlık izni olmadan kimse zamlı ekmek satamaz. Kaymakamlık ve zabıta buna el atar."dedi.  



 

Güncelleme Tarihi: 01 Ekim 2018, 13:45

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83