Veliler ve çocukların evde sinir harbi yaşadığını kaydeden Güçlü “Bilim kurulu benzeri bir yapı kurularak pandeminin sosyal ve psikolojik süreci de değerlendirilmeli” dedi
TEKNOLOJİ BAĞIMLILIĞI ÖNEMLİ BİR SORUN OLACAK
Pandemi öncesi Yeşilay’ın başlattığı, “Ekran bağımlılığı, Dijital Bağımlılık ve Uyuşturucu Bağımlılığından Daha Kötüdür” kampanyasını hatırlatan Abbas Güçlü “Devlet eliyle bütün öğrencileri bağımlı hale getirdik” diye konuştu. Okulların açılma ve kapanmasına yönelik sürekli karar değişikliklerinin de öğrencilerin psikolojik durumunu etkilediğine vurgu yapan Güçlü, “Sınav odaklı sistemden biran önce vazgeçilmeli” çağrısı yaptı. Gazeteci Abbas Güçlü kırmızı kategorideki il sayısının artmasında okulların açılmasının da önemli bir etken olduğunu söyledi.
KAYIP BİR KUŞAK ORTAYA ÇIKACAK
Pandeminin genç kuşak üzerinde yaşlı kesime göre daha çok psikolojik etki bırakacağına vurgu yapan Güçlü” Keşke Mili Eğitim Bakanlığı bu konu üzerinde kafa yorsa ders yükünü azaltsa” açıklamasında bulundu. Alınan her yeni kararın toplumun bir kesiminde eleştiri aldığına yönelikte tespitlerini dile getiren Abbas Güçlü, “Fen Matematik, Kimya ve Türkçe derslerini bu dönemde biraz kenara koyarak ortak değerlerimizi arttırmamız gerekiyor” diye konuştu. Güçlü Üniversitelerin kapalı olmasına rağmen ilk ve ortaöğretim düzeyinde okulların açık olmasının da çelişkili bir uygula olduğunu vurguladı.
ÖĞRETMENLER NE YAPACAĞINA KARAR VEREMEZ DURUMA GELDİ
Eğitim hayatının sağlıklı işleyebilmesi için öğretmenlerin biran önce aşı olarak kafalarının rahat hale gelmesi gerektiğini ifade eden Abbas Güçlü “Ders sayısı nedeniyle öğretmenler gün boyu ekran karşısında olmaları ve derslere katılımcı sayısının düşük olması nedeniyle de öğretmenin motivasyonu düşüyor” dedi. Öğretmenlerin imza için haftada bir okula gitme zorunda olmasının da yanlış bir karar olduğunu savunan Güçlü “Siyasilerin eğitimi biraz daha ciddiye almaları gerekiyor ” açıklamasında bulundu.
Z KUŞAĞININ ÇEKMEDİĞİ KALMADI
Z Kuşağının son yıllarda çekmediği sıkıntı kalmadığını ifade eden Abbas Güçlü “Bu kuşağı biraz rahatlatmak gerekir bu gençlerin bu kadar üstüne gidersek bir yerden patlak verecek” uyarısında bulundu. Güçlü “ Eğer bir ülkede çocuklar mutsuzsa herkes mutsuzdur” dedi. Güçlü “Eğitim sistemini sınav merkezli uygulamadan kurtarmadığımız sürece çocukların ve ailelerinin mutlu olmasını bekleyemeyiz çünkü sınav çocukların % 90’ına sen bir işe yaramazsın diyor böyle bir sistem kabul edilemez” dedi.
ÜNİVERSİTELER KENTE PARA KAZANDIRMA MERKEZLERİ DEĞİLDİR.
Üniversitelerin gençlerin diploma için oyalanacağı ve kentlere para kazandıracağı merkezler olarak düşünülmemesi gerektiği uyarısında da bulunan Eğitimci Yazar Abbas Güçlü buralar birer bilim merkezi olmalı dedi.
ALANYA’NIN RAKİBİ AVRUPA KENTLERİDİR
Yaklaşık bir saat süren programda farklı konulara ilişkinde açıklamalarda bulunan Güçlü “Alanya’nın halen ilçe olmasını anlayamıyorum tarihinde başkentlik yapmış bir merkez ilçe olarak kalmamalı, herhalde Alanyalılar istemiyor çünkü Alanya kadar olamayan elliden fazla kent il olmuşsa birileri sizi görmüyor Alanya fazlasıyla il olmayı hak ediyor bence. Rakibiniz Ankara, İstanbul değil önemli Avrupa Kentleri olmalı Alanya çok özel bir şehir Türkiye’de en sevdiğim 3-4 kentten biri Alanya dır. Alanya’nın müthiş bir tarihi var 300 bin yıldır yaşayan bir kente gelen turist sayısının 40-50 katına çıkması gerekiyor, Alanya kendiyle gurur duymalı ama kentin tanıtımını biraz daha arttırmanız gerekiyor” dedi.
Güncelleme Tarihi: 05 Nisan 2021, 15:47