ALTSO MECLİSİ TOPLANDI

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası’nın Haziran ayı olağan meclis toplantısı 21 Haziran 2016 Salı günü gerçekleştirildi. Açılış, yoklama ve mazeretlerin bildirilmesinin ardından ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, yönetim kurulu faaliyetleri hakkında meclis üyelerini bilgilendirdi.

ALTSO MECLİSİ TOPLANDI

 Başkan Şahin, sözlerine Alanyaspor’un Süper Lig’e yükselmesini kutlayarak başladı. Başkan Şahin, “Turizm sezonu açısından zor günlerin yaşandığı bugünlerde Alanyaspor’umuzun bu başarısı şehrimize çok büyük bir moral kaynağı oldu. Daha önce de bahsettiğim gibi bu başarı asla tesadüfen yakalanan bir başarı değil. Ben tekrardan bu başarıda emeği geçen herkesi can-ı gönülden kutlarım” dedi.

banner111
“REKOR CEZA GELDİ”

Beton fiyatlarının Alanya’da diğer bölgelere oranla daha pahalıya satılmasıyla ilgili olarak yapılan çalışmaların sonucunda beton firmalarına rekor cezaların geldiğini açıklayan Başkan Şahin, “Haksız rekabetin ortadan kaldırılması için yaptığımız başvurular sonucunda bilindiği gibi soruşturma açılmıştı. Soruşturma sonucunda ülkemizin en önemli çimento üreticilerinin de içinde bulunduğu 6 firmaya 15 Milyon TL ile 4 Milyon TL arasında cezai işlem uygulandı. Tek amacımız üyelerimizin haksızlığa uğramasını engellemekti. Kimsenin ceza almasını sağlamak ya da işine engel olmak amacında olmadık. Ancak aynı hataları yapmaya devam etmeleri halinde yine bu konudaki mücadelemiz sonuna kadar devam edecektir” dedi.

“YABANCI SERMAYELİ ŞİRKET ORTAKLARIYLA BULUŞTUK”

ALTSO’ya kayıtlı yabancı sermayeli şirket ortaklarıyla kahvaltılı istişare toplantısında bir araya geldiklerini aktaran Başkan Şahin, “Turizm sektöründe yaşanan kriz nedeniyle daha önce Rus vatandaşlarla bir araya gelmiştik. 26 Mayıs 2016 günü de odamıza kayıtlı yabancı uyruklu kişiler ile bir araya geldik. Bu organizasyonumuz ile Alanya’mız için birlikte yapılabilecek çalışmalar konusunda işbirliği çağrısı yaptık. Çok yararlı bir toplantı oldu. Alanya’mızda yaşayan yabancı uyruklu kişilerin, gerçekçi bir şekilde Alanya’mız ile ilgili paylaşımlarda bulunmalarının, Alanya’mızın güvenli bir şehir olduğunu paylaşmalarının Alanya’mızın imajına olumlu katkılar yapacağına inanıyoruz” dedi.

“BİR İLKE İMZA ATTIK”

Voc-Test Merkezi’nin ilk belge teslim töreni hakkında da konuşan Başkan Şahin, “Türkiye’de ilkleri gerçekleştiren bir oda olarak yine bir ilke imza attık. Ön büro görevlisi alanında yetkilendirilen ilk merkez olan odamız Voc-Test merkezi’nin ilk belge teslim törenini 09 Haziran günü gerçekleştirdik. Hak kazanan 87 kişiye belgelerini teslim ettik. Odamız Voc-Test merkezinin faaliyetleri ile ülkemiz genelinde ilk kez, ön büro görevlisi mesleki yeterlilik belgesi de tarafımızdan verilmiş oldu” dedi.

Başkan Şahin ayrıca, Antalya Valisi Münir Karaloğlu’na yapılan ziyaret, ALTSO Akademi’nin eğitim faaliyetleri gibi konularda da meclis üyelerini bilgilendirdi.

Güncelleme Tarihi: 21 Haziran 2016, 17:02

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83