Alanya'da kadın doktorun öldürülmesi protesto edildi

Alanya'da bir doktorun çalıştığı aile sağlığı merkezinde eşi tarafından bıçakla öldürülmesi, olayında çalıştığı sağlık merkezinde meslektaşları ve vatandaşlar tarafından protesto edildi.

Alanya'da kadın doktorun öldürülmesi protesto edildi

Alanya'da 13 Haziran tarihinde eşi tarafından öldürülen doktor Melek B'nin çalıştığı Küçükhasbahçe Mahallesi 5 Nolu Damlataş Aile Sağlık Merkezi'nde toplanan sağlık çalışanları, sendika ve kadın dernek temsilcileri, çeşitli pankartlar taşıyarak Melek B'nin ölümünü protesto edilerek çeşitli sloganlar atıldı.

Kocası tarafından boğazı kesilerek öldürülen Melek B'nin fotoğrafını göğüslerine yapıştıran sağlık çalışanlar  grup adına açıklama yapan Antalya Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Taha Karaman, doktorun ailesi, arkadaşları ve meslektaşlarına baş sağlığı diledi. Öfkeli olduklarını anlatan Karaman, "Öncelikle yaşamı savunan bizler, yaşatmak için varız. Önlenebilir bir ölümün var olması kabul edilebilir bir durum değildir. Bu ölüm durdurulabilir bir ölümdür." dedi. Sağlıkçılara karşı saldırıların giderek arttığını dile getiren Karaman, bunu sağlık sisteminde ciddi bir değişiklik yaparak önlenebileceğini dile getirdi. Karaman, bu ölümün gerçekleştiği aile sağlık merkezine doktor Melek B.nin isminin verilmesini önererek, "İsminin bu sağlık ocağında yaşatılmasını istiyoruz. Üzüntümüzü ve acımızı dindirmez ama başka da yolu yoktur." diye konuştu.

 

banner111

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83