Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi(ALKÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet PINARBAŞI konu ile ilgili olarak; “Toplumların sürdürülebilir bir yaşam için çevre sorunlarının çözümüne yönelik bütüncül koruyucu bir yaşam politikasını benimsemeleri gerekmektedir. Bu da çevre eğitiminin önemini bir kat daha artırmaktadır.” Dedi. Çevreyi korumaya yönelik tutum, değer, bilgi ve becerilerin geliştirilmesi ve sonuçlarının görülmesi sürecinin ise çevre eğitimini oluşturduğunu vurgulayan Rektör Pınarbaşı şöyle devam etti; “ Bunun sonucunda çevre bilinci meydana gelmektedir. Çevre bilinci hayat boyu devam eden bir süreçtir. Bu bağlamda, ağaç yaş iken eğilir sözüne dayanarak bu bilincin küçük yaşlardan itibaren kazandırılmaya başlanması ve davranışa dönüştürülmesi düşüncesi ile ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine çevre eğitimi verilecektir” dedi.
ALKÜ Rektörü PINARBAŞI, bireyin içinde bulunduğu çevreyi tanıyıp koruması ve çevreye yönelik olumlu tutum kazanabilmesi için ilköğretim aşamasından itibaren okul ile çevrenin iç içe olması gerektiğini belirterek; “Öğrencilere kazandırılması planlanan birtakım yeterliliklerin doğada, uygulama alanında kazandırılabileceği düşünüldüğünden, Eğitim Fakültemiz İlköğretim Bölümü Fen Bilgisi Eğitimi Anabilim Dalı öğretim üyelerimiz Yrd. Doç. Dr. Hakan KARAARDIÇ ve Doç. Dr. Kadir BİLEN koordinatörlüğünde, biyolojik çeşitlilik açısından zengin olan Antalya ili Serik İlçesine bağlı Boğazkent’te çalışmalarımıza başlayacağız. Kısa süre içinde de çalışmalarımızı Antalya geneline yayarak araştırma ve eğitim faaliyetlerine devam edeceğiz” diye konuştu.
Son olarak Rektör PINARBAŞI; “Bu araştırma ve eğitimlerle ülkemizde öncü üniversite olmayı hedefledik. İşbirliği protokolünün gerçekleşmesi için çok önemli destekler veren T.C. Orman ve Su İşleri Bakanlığı VI. Bölge Müdürü Sayın Adnan YILMAZTÜRK ve Serik Belediye Başkanı Sayın Prof. Dr. Ramazan ÇALIK’a katkılarından dolayı, ve fakültemiz öğretim üyeleri Yrd. Doç. Dr. Hakan KARAARDIÇ ve Doç. Dr. Kadir BİLEN’e teşekkür ederiz” diyerek sözlerini tamamladı.
“YAPACAĞIMIZ ARAŞTIRMALARLA ÖNEMLİ BİLGİLER ELDE EDECEĞİZ”
Proje koordinatörlerinden Yrd. Doç. Dr. Hakan KARAARDIÇ ise bölgede kuş halkalama metodu kullanarak göçmen kuş türlerinin göç yolculukları, göç davranışları ve ekolojileri hakkında araştırmalar yapılacağını aktararak; “Bölgemiz gerek transit göçmen türler gerekse bölgede üreyen yaz göçmeni türler açısından çok zengindir. Yapacağımız araştırmalarla hem göç dönemlerinde türlerin göç fenolojileri ve ekolojileri hakkında önemli bilgiler elde edeceğiz hem de bölgede üreyen türleri izleyerek kuluçka ekolojileri ile ilgili sonuçlara ulaşacağız. Bu kapsamda bölgede sis ağları kullanarak kuşları yakalayacak ve metal halkalar takacağız” dedi.
Doç. Dr. Kadir BİLEN de “Bu çalışma kapsamında bölgede ekoloji ve fen eğitimi konularına yönelik Yüksek Lisans ve Doktora araştırmaları gerçekleştireceğiz” dedi.
Güncelleme Tarihi: 26 Nisan 2016, 10:22