KOMŞUDA SEL GÖRÜNTÜLERİ TARİH OLUYOR

Büyükşehir Belediyesi, Manavgat’ta geçtiğimiz yıl sel felaketinin yaşandığı Aşağı Hisar ve Eski Hisar mahallelerinin yağmur suyu drenaj hatlarını yeniliyor. Proje yaklaşık 7.5 milyon liraya mal olacak.

KOMŞUDA SEL GÖRÜNTÜLERİ TARİH OLUYOR
Manavgat’ta geçen yıl yağan şiddetli yağış sonrasında Aşağı Hisar ve Eski Hisar mahallelerini su basmıştı. Olayın yağmur suyu tahliye kanallarının dar ve yetersiz kalması, bazı bölgelerde hiç bulunmaması nedeniyle yaşandığı belirlenmişti. Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in talimatıyla sorunu çözmek için kolları sıvayan Antalya Su ve Atıksu İdaresi Genel Müdürlüğü (ASAT) ilçelere yönelik yağmur suyu master planı çalışmalarında Manavgat’ı öncelikli olarak ele aldı. Projenin tamamlanmasının ardından ihaleye çıkılarak, Aşağı Hisar ve Eski Hisar mahallelerinin yağmur suyu drenaj hatlarının yenilenmesine başlandı. Çalışmalarda eski kanalların tıkalı olduğu görüldü. Proje kapsamında iki mahalleye 6 kilometre uzunluğunda, eskiye göre daha büyük yağmur suyu kanalları yapılacak. Yeni hat yaklaşık 7.5 milyon liraya mal olacak.

YENİ HATTIN KAPASİTESİ DAHA BÜYÜK

Büyükşehir Belediyesi Manavgat Koordinatörü İbrahim Büküş, geçen yıl yetersiz kalan yağmur suyu drenaj hattının biriken suyunu emememesi nedeniyle yaşanan sel felaketinde vatandaşın ve esnafın büyük zarar gördüğünü hatırlattı. ASAT’ın hemen konuya el attığını belirten Büküş, “Bu iki mahallemizdeki yağmur suyu drenaj hatlarını kapasitesini büyütmek suretiyle komple yeniliyoruz. Yapılacak olan yeni hat kalite standartlarında olacak. Çalışmalar Eski Hisar Mahallesi ırmak kenarından başladı. Kışa kadar tamamlayıp, şiddetli yağışlarda Manavgatlıları korkulu rüya görmekten kurtaracağız” diye konuştu.

YAĞMURSUYUNA 2 YILDA 63 MİLYONLUK YATIRIM

Büyükşehir Belediyesi, 2015-2016 yılı yatırım programı kapsamında Manavgat merkezde 72 kilometre kanalizasyon hattı, Sarılar, Evrenseki, Kızılot bölgesinde 65 kilometre kanalizasyon hattı yapımı ve dere ıslah projelerini hayata geçirmeyi planlıyor. Bu çalışmalar için 63 milyon 20 bin TL’lik bir bütçe ayrıldı.

Güncelleme Tarihi: 16 Ekim 2015, 12:53

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83