Gazipaşa Belediyesi Cimbiti Nohutu hayatını tamamladı

Gazipaşa Belediyesi Cimbiti Nohutu hayatını tamamladı

Gazipaşa Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü ekipleri Cimbiti yaylasına ekilen nohutları hasat etti.  Üreterek büyümeyi ve gelişmeyi hedefleyen Gazipaşa Belediyesi ekipleri, yaylalardaki verimli topraklara Mayıs ayında nohut ekimi yapmıştı. Geçtiğimiz günlerde yaylaya çıkan Gazipaşa Belediyesi ekipleri nohut hasadını tamamladı. 

BAŞKAN YILMAZ: “ÜRETEN BİR BELEDİYE OLARAK ÇİFTÇİLERİMİZE ÖRNEK OLMANIN GURURUNU YAŞIYORUZ”


Gazipaşa Belediyesi Mayıs ayında merkeze 60 kilometre uzaklıkta, 1800 metre yükseklikteki Cimbiti yaylasına nohut ekimi yapmıştı. Göreve başladığı zamandan itibaren yaylalardaki boş arazileri değerlendirmeye çalışan Başkan Yılmaz, nohut hasadının tamamlandığını açıkladı. Her zaman çalışarak, üreterek hem örnek olup hem de gelişmeyi hedeflediklerini söyleyen Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, “Her yıl olduğu gibi bu yılda Mayıs ayında Cimbiti yaylamıza nohut ekimi yapmıştık. Bugün itibarıyla Cimbiti yaylamızda nohut hasadımızı tamamladık. Üretimin değerini her geçen gün daha iyi anladığımız bu dönemde, üreten bir belediye olarak çiftçilerimize örnek olmanın gururunu yaşıyoruz. Nohut ekimi ve hasat zamanında emek ve özveriyle çalışan ekip arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Yaylalarımızda hasat yapan çiftçilerimize kolaylıklar diliyorum. Herkese bol bereketli hasatlar olsun. Bizim topraklarımızda emek var, dayanışma var, üretim var. Üretimde ise gelecek var. Bu bilinçle Gazipaşa Belediyesi olarak her yıl üretmeye ve geleceğe güvenle ilerlemeye devam ediyoruz.” dedi. 
Gazipaşa Belediyesi, üretimi artırarak tüketicinin sağlıklı ürünlerle buluşması için çalışmalarını devam ettiriyor. Gazipaşa Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü ekipleri, hasat yapılan nohudun bir kısmının bir sonraki yıl için tohum olarak saklanacağını, bir kısmının ihtiyaç sahiplerine verileceğini ve kalan kısmının da Gazipaşa Belediyesi Halk Markette satışa sunulacağını belirtti.

banner111

CİMBİTİ NOHUTUNUN ÖZELLİĞİ NEDİR?
Gazipaşa’nın 1800 rakımda bulunan Cimbiti Yaylası topraklarında yıllardır ekilen ve bölge halkınca sevilerek tüketilen Cimbiti Yaylası nohutu, kolay pişme özelliğine sahiptir. Genellikle iri tanelidir. Ata tohumdur. Yemek, meze ve salata yapımına uygundur.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83