Anne sütü mucizesi anne adaylarına anlatıldı

Anne sütü mucizesi anne adaylarına anlatıldı

Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi; 1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanan Emzirme Haftası’nda farkındalığı artırmak, anne sütü ile beslenmeyi desteklemek için anne adayları ile bir araya geldi. 

banner111


Hastane bünyesinde hizmet veren gebe okulu ile Kadın Hastalıkları ve Doğum Polikliniğinde düzenlenen etkinlikte; anne ve anne adaylarına anne sütünün, emzirmenin önemi anlatılarak bilgi verildi. Düzenlenen organizasyona hastane yönetimi, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanları, hemşireler ve sağlık çalışanları da destek verdi. Emzirme Haftası dolayısıyla kurulan stantta ise anne ve anne adaylarına emzirme teknikleri, süt sağma teknikleri, emzirmenin bebeğe ve anneye faydaları, anne sütünün yararı konularında bilgilendirme yapılarak, broşür dağıtıldı.
Günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yapan Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzm. Dr. Öğr. Üyesi Özden Aksu Sayman, “ Anne sütü bebeğin ihtiyaçlarına göre oluşan dinamik bir yapıdır. Anne sütünün içeriği ay ay değişmektedir. Ve bir annenin bebeğine verebileceği en güzel hediyedir. Bebeğinizin bağırsaklarını düzenler, ileri yaşlarda zekâ gelişimine katkı sağlar, obeziteden ve dikkat eksikliğinden korur, bebeğin çene ve diş gelişimini sağlar; bebeğin bağışıklığını güçlendirir ve en önemlisi emzirme anne ve bebek arasındaki bağı kuvvetlendirir. Doğum sonrası bir sıkıntınız olursa bizler çocuk sağlığı ve hastalıkları hekimi olarak sizlerin yanında olmaya devam edeceğiz “dedi.     
Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Lale Aksoy ise etkinliğe katılan Gebe Okulu kursiyerlerine seslenerek:”   Anne sütü canlı hücreler, hormonlar, aktif enzimler, antikorlar ve pek çok diğer benzersiz bileşenleri içeren dinamik eşsiz bir besindir. Anneyi meme kanseri, rahim ağzı kanseri, yumurtalık kanseri gibi kadınlara özel kanser türlerinden korur. Annenin doğum sonu kanamalarını azaltır. Emzirme ayrıca anneyi ilerleyen yaşlarda kemik erimesinden korumaktadır. Başta beslenme olmak üzere bebek ve anneye sağlık, bağışıklık, gelişimsel, psikolojik, sosyal ve ekonomik yönden pek çok yarar sağlamaktadır” İfadelerini kullandı.  
Başhekim Yardımcısı Uzm. Dr. Mesut Yıldırım ise konuşmasında “ Bebek dostu bir hastane olarak anne ve gebelerimize anne sütünün öneminin bilincinde olmalarına yardımcı oluyoruz. Bakanlığımızın ve İl Sağlık Müdürümüzün katkıları ve destekleriyle kadınlarımızı bu konuda bilgilendirmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83