Özeren davayı kaybetti

AK Parti'den aday olabilmek için muhtarlardan noter onaylı destek isteyen Gündoğmuş Belediye Başkanı Mehmet Özeren'in başı şimdi de işçilerle dertte. İşine son verdiği 22 işçi hukuk savaşını kazandı

Özeren davayı kaybetti

Gündoğmuş Belediye Başkanı Özeren’in, ‘Benim yeniden aday olmam için bir yazı hazırlatıp, noter onaylı gönderin. Biz evrakı, ben de size hizmeti göndereyim’ yönündeki sözlerine Gündoğmuş’ta tepki devam ediyor. Tüm tepkilere rağmen Özeren’in bazı muhtarlardan bu yazıyı aldığı iddia ediliyor. Muhtarları kendi siyasi geleceğine alet etmesi ise bazı halkın büyük tepkisine neden oldu. Olaya tepki gösteren vatandaşlar “Muhtarların bir kişinin aday olması için siyasi partiye noter onaylı yazı göndermesi suçtur. Bu suça iştirak eden ve ettirenlerin kanun önünde hesap vermesi gerekir. İçişleri Bakanlığından olayı soruşturmak için müfettiş istiyoruz” diyerek tepkilerini dile getirdiler.
ŞİMDİ DE İŞÇİLER
Yaklaşık 1 yıl önce sendikaya üye olan Gündoğmuş belediye işçilerine sert tepki gösteren Başkan Özeren “Sendikadan vazgeçin işinize devam edin. Aksi halde hepinizi kovarım” dedi. Özeren’in bu sözleri üzerine 6 belediye personeli sendikadan istifa ederken yaklaşık 20 işçi de vazgeçmedi. Sendikadan üyeliğini sildirmeyen işçiler başkan tarafından işten çıkartıldı. İşten çıkartılan işçiler ilk davayı kazanırken başkan Özeren olayı istinaf mahkemesine taşıdı. Yargı süreci devam ederken belediyede kalifiye elamanlar işten çıkartıldı. Belediye ait greyder tam 7 aydır operatör olmadığı için kullanılmadığı için çürümeye terk edildi.

banner111

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83