Alanya Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğünce 25 Kasım kadına yönelik şiddete karşı uluslararası dayanışma gününe dikkat çekmek amacıyla Atatürk Anıtı önünde düzenlenen etkinlikte mor kurdele, karanfil, balon ve benzeri nesneler dağıtılarak günün anlam ve önemine dikkat çekildi. Etkinliğe katılarak bir konuşma yapan Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven’in eşi Ceylan Tanrıseven, Kadına karşı şiddetin toplumumuzda önlenemeyen bir şekilde yaygınlaştığına belirtti. Tanrıseven, Şiddetin fiziksel, sözel, ekonomik, duygusal olmak üzere çeşitli şekillerde bireylere zarar vermekte olduğunu söyledi.
CEYLAN TANRISEVEN: ALANYA'DA AİLE İÇİ ŞİDDETE HAYIR
Fiziksel şiddet vakalarının gündemden düşmediğini söyleyen Ceylan Tanrıseven, konuşmasında şunları kaydetti. ''Türkiye'de geçtiğimiz yılın en çok tartışılan gündemlerinden biri hiç şüphesiz kadına yönelik şiddet ve görünürlüğü gittikçe artan şiddetin farklı nedenleriydi. Türkiye'de her üç kadından biri hayatlarının bir döneminde fiziksel yada diğer şiddet şekillerine maruz kalmaktadır. Maalesef hala bazı kadınlar hayatını kaybedebilmektedir ve kadınların kendilerine yönelik şiddet suçlarının mağduru olduğu görülmektedir. Ülkemizde kadın erkek eşitliği ve kadınların insan haklarına ilişkin düzenlemeleri, bir taraftan uluslararası standartlara oldukça uygun, hayli gelişmiş bir düzeye gelindiğini gösterirken, öte yandan şiddet mağduru kadınların bulunması oldukça üzücüdür. Kadınların yaş, eğitim refah düzeyi ve yerleşim yeri gibi temel demografik özellikleri kadınların yaşamlarının çeşitli aşamalarında karşılaştıkları şiddeti etkilemektedir. Dolayısıyla şiddetin yoğunluğu bölgeler arası farklılıklar gösteriyor. Sadece Türkiye'de değil dünyanın bir çok yerinde tüm kadınlar şiddet sorunuyla karşı karşıyadır. Son yıllarda ülkemizde bununla ilgili bir çok yasal düzenleme yapılmıştır. Özellikle kadına yönelik şiddetin önlenmesi konusunda hem yasal hem de idari olarak kadınlar lehine imkanlar getirilmiştir. Gerek başta Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olmak üzere devletin diğer kurumları ve sivil toplum örgütleri kadınlarımızı aile içi şiddette karşı korumak için ciddi çalışmalar yapmaktadır. Bizde Alanya'da aile içi şiddete hayır ve aile içi şiddete sıfır tolerans çağrısı yapıyoruz. Kadınların anne olduğunu unutmayalım şefkatle yaklaşalım.”
ÇELİK: KADINA ŞİDDETİN OLMADIĞI BİR TOPLUM İÇİN ÇALIŞALIM
25 Kasım kadına yönelik şiddete karşı uluslararası dayanışma günü hakkında bilgi veren Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Ahmet Çelik, Kadına karşı şiddet toplumumuzda önlenemeyen bir şekilde yaygınlaşmakta olduğunu söyledi. Ahmet Çelik “Gelecekte ruhen ve bedenen daha sağlıklı bireylerden oluşan bir toplum oluşturmanın temelinde kadına değer verilmesinin ve kadına şiddetin son bulmasının, nesillerin devamının mutlu ve sağlıklı annelerle olabileceğinin bilincinde olarak Müdürlüğümüz bünyesinde şiddetin önlenmesi hususundaki çalışmalarımıza ağırlık verilecektir. Kadına şiddetin olmadığı bir toplumda 25 Kasımların Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele yerine kadınların Uluslararası Dayanışma Günü olarak anılması en büyük temennimizdir'' dedi.
Konuşmaların ardından Atatürk Caddesi üzerindeki esnafa ve vatandaşlara karanfil dağıtılırken etkinliğe çok sayıda sivil toplum örgütü ve kadın hakları dernekleri destek verdi.
Güncelleme Tarihi: 25 Kasım 2015, 13:11