'Günümüzün sansürü ekonomi'

'Günümüzün sansürü ekonomi'

24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nın 116. Yıl dönüm nedeniyle açıklama yapan AGC Başkanı ve AGF Genel Başkanı Gaye Coşkun ‘Gazeteciler sansür kadar medyanın özgürlüğünü engelleyen ekonomik sorunlarla da boğuşuyor’ dedi.


Coşkun açıklamasında şunları söyledi:“II. Meşrutiyetin ilan edildiği 24 Temmuz 1908 günü İstanbul’da çıkan gazeteler sansür memurlarını içeri sokmama ve gazetelerini sansüre yollamadan basma kararı vermiş ve bu tarihten beri 24 Temmuz gazetecilerin bayramı olmuştur. Bu  onurlu direniş sonucu sansür kalkmış olsada yasal düzenleme ve baskılarla hemen hemen her dönem yeniden gündeme gelmiştir. Günümüzde de çeşitli şekillerde devam etmektedir..

‘ÖNEMLİ BİR SORUN’

Sansür, demokrasinin gelişimini engelleyen, halkın haber alma özgürlüğünü kısıtlayan çok önemli bir sorundur. Sansür günümüzde bazen ‘haber yasaklama’, bazen de gerçeği çarpıtma, gizleme veya çeşitli tehdit ve yaptırımlarla devam etmektedir. Yayın kuruluşlarının karşı karşıya olduğu ekonomik zorluklar da sansürü  destekleyen şartları yaratmaktadır.

‘BİZLER İÇİN BAYRAM OLMAYACAK’

banner111

Halkın gerçekleri öğrenme ve bilgi edinme hakkının aracı olan basın özgürlüğünün önündeki engeller kalkmadıkça, 24 Temmuzlar bizler için bayram olmayacaktır. Bu nedenle bu yıl da 24 Temmuz’u Basın Bayramı olarak değil, dayanışma günü olarak görüyor, bu anlamda kutluyoruz

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83