Genç Organize Sanayi Derneği (Genç OSD), Antalya OSB firmalarının kalifiye eleman ihtiyacına çözüm getirmek için başlattığı Staj Projesinin ikincisini tamamladı. Türkiye’nin en iyi ilk 15 üniversitesinde eğitim gören mühendislik fakültesi öğrencilerinin stajlarını, Antalya OSB firmalarında yapmalarını sağlamak adına kapsamlı bir program hazırlayan dernek yönetimi, yapılan 300’e yakın başvuru arasından 8 öğrenci belirledi. Programa kabul edilen 8 öğrenci, 1 ay süren staj programı kapsamında Bölge firmalarını ve üretim süreçlerini yakından inceleyip, düzenlenen eğitim programlarına katıldı. Stajlarını başarıyla tamamlayan öğrencilere sertifikaları, Antalya Organize Sanayi Bölge Müdürlüğünde düzenlenen törende takdim edildi. Törene Antalya OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar, Yönetim Kurulu Üyeleri Mustafa Gizli, Yiğit Budak, Genç OSD Yönetim Kurulu Başkanı Elçin Ekici Öztürk, Bölge Müdürü İlhan Metin, dernek üyesi ikinci kuşak sanayiciler, Endüstri Mühendisliği Derneği üyeleri, Bölge sanayicileri ve öğrenciler katıldı.
RAPOR HAZIRLANDI
Staj Projesi kapsamında bölge firmalarının yapılarını daha yakından inceleme fırsatı bulduklarını belirten Genç OSD Başkanı Elçin Ekici Öztürk, elde ettikleri verileri bir rapora dönüştürdüklerini belirtti. Bölgede bulunan bazı firmalarda çok az sayıda mühendis ya da hiç mühendis bulunmadığını aktaran Öztürk, “Bölgemizde üretim yapan firmalarımızın daha donanımlı hale gelmesi ve bu doğrultuda çalışması oldukça önemli. Kadrolarında iş alanlarına uygun mühendis bulundurmak, onların teknik becerilerinden yararlanmak ve çağdaş mühendislik uygulamalarını üretimlerine aktarmak daha verimli çalışmak için bulunmaz bir fırsattır. Buradan bölge firmalarımızın kadrolarına o gözle bakmalarını rica ediyoruz” dedi.
FİRMALARIMIZI GELİŞTİRMEK ZORUNDAYIZ
Bölge firmalarının stajyer istihdamı konusunda tutucu davrandıklarını söyleyen Öztürk, “Proje anında gördük ki tamamında olmasa bile bazı firmalarımız stajyer alımı konusunda oldukça tutucu veya staj döneminde uyguladıkları bir staj programına sahip değiller. Bu nedenle önümüzdeki sene staj programı oluşturma konusunda da çalışmalar yapacağız. En önemlisi ise mühendislik eğitimi alan öğrenciler çalışma hayatına atıldıklarında teknik anlamda olmasa bile farklı disiplinler arası ilişkilerde zorluklarla karşılaşıyorlar. Mühendis olmak sadece bilimsel öğrenim değil aynı zamanda farklı disiplinler ile ilişki kurmak demektir. İlişkiyi nasıl kuracağını stajyere aktarabilmek için firmalarımıza ciddi iş düşüyor. Firmalarımızı bu anlamda geliştirmek zorundayız. Biz Genç OSD olarak derslerimizi çıkararak, projeyi daha iyi yerlere taşımaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
NİTELİKLİ VE KATMA DEĞERİ YÜKSEK ÜRETİM
Töreninin açılış konuşmasını yapan Antalya OSB Başkanı Ali Bahar, staj için bölgede bulunan öğrencilerin, Bölgeden ayrıldıktan sonra birer Antalya elçisi olacaklarını belirterek, “Antalya tarım ve turizm kentidir. Onun içindir ki biz Antalya’da ağır sanayinin olmasını istemiyoruz. Bizler Antalya OSB’nin hafif sanayi ve bilimle ilerlemesini istiyoruz. Teknoloji Geliştirme Bölgemiz ve Ar-Ge alanlarımızla burayı bir bilim havzasına dönüştürerek nitelikli ve katma değerli üretimin yapılacağı bir organize sanayi bölgesi haline getirmek istiyoruz. Çevre duyarlılığını, bilim ve Ar-Ge’yi birinci sırada tutan bir vizyon ile şehrin sosyal dokusuna pozitif bir katkı sağlamayı hedefliyoruz. Buradan ayrılırken Antalya OSB’yi bu şekilde hatırlamanızı, Antalya OSB’nin geleceğinin bu vizyon kapsamında şekilleneceğini bilmenizi istiyoruz” dedi.
Güncelleme Tarihi: 01 Ağustos 2019, 10:52