Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Bitkisel Üretim ve Eğitim Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından seralarda kekik, fesleğen, lavanta, biberiye, adaçayı, keçiboynuzu, defne gibi Akdeniz ikliminin doğasına uygun tıbbi ve aromatik bitkilerin fide üretimi gerçekleştiriliyor. Kırsal bölgelerde doğal su kaynaklarını korumak adına suya daha az ihtiyaç duyan bitkiler tercih ediliyor. Çelikleme yöntemiyle üretilen fideler, gelen talep doğrultusunda Antalyalı çiftçilere hibe olarak dağıtılıyor.
Kırsal bölgelerdeki çiftçiye alternatif gelir kaynağı yaratmayı amaçlayan destek kapsamında seralarda yıllık 500 bin kekik, 800 bin adaçayı, 50 bin keçiboynuzu, 80 bin biberiye, 20 bin defne ve 300 bin fesleğen üretimi hedefleniyor.
Çiftçiye tıbbi ve aromatik bitki hibesi
Antalya Büyükşehir Belediyesi, tıbbi aromatik bitki fidesi üretimi yaparak tarıma destek veriyor. Bu kapsamda kekik, fesleğen, lavanta, biberiye, adaçayı ve nane üretilerek çiftçiye hibe olarak dağıtılıyor. Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, çiftçiyi ekonomik değeri yüksek tıbbi ve aromatik bitki üretimine teşvik etmek ve hibe sağlamak için çalışma yürütüyor. Büyükşehir Belediyesi, çiftçiye ücretsiz verilmek üzere seralarında çeşitli türlerde aromatik bitki üretimi gerçekleştiriyor.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.
Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.
1
ATASEM kursiyerleri el emeği ürünlerini sergiledi
2
Çamaşır makinesinden çıkan yangın apart daireyi...
3
Gezici kütüphane tüm Antalya’yı dolaşacak
4
Yanarken kornası takılı kalan otomobil, sesi duyan...
5
Şiddetli rüzgar, şemsiyeleri uçurdu tatilciler...
6
Yumurtayı çiğ tüketenler dikkat
7
Alanya'nın Çatalişam yolu genişletiliyor
8
İkametteki çelik kasayı boşaltan 3 kadın şüpheli...
9
Antalya'da arazi yangınında 60 dekar ekili...
10
Antalya'da feci kaza:1 ölü
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler