Aytemiz Akaryakıt Dağıtım A.Ş.'ye ait Bölgesel Petrol Dağıtım Tesisi'nin kapatılması için imza kampanyası başlatılmıştı. Son olarak tesisin kapasite artışı yapılacağı belirtilmişti. Bu artış talebine bir tepki de Alanya'nın 30 büyük otelini içerisinde barındıran Kleopatra Otelciler Birliği'nden geldi.
Alanya’da turizme, doğaya, denize ve tarıma büyük zarar verdiği ifade edilen Aytemiz Akaryakıt Dağıtım A.Ş.'ye ait Bölgesel Petrol Dağıtım Tesisi'nin kapatılması için imza kampanyası başlatılmıştı. Son olarak tesisin kapasite artışı yapılacağı belirtilmişti. Bu artış talebine bir tepki de Alanya'nın 30 büyük otelini barındıran Kleopatra Otelciler Birliği'nden geldi. Birlik Başkanı Servet Şakiroğlu, "Alanya'nın Yeşilöz mevkiinde bulunan Aytemiz Akaryakıt AŞ'ye ait ve hali hazırda faaliyette olan petrol dolum depolama ve dağıtım tesisinin bölge turizmini hiçe sayarak yeni bir kapasite artışına gideceğini üzüntü ile öğrenmiş bulunmaktayız. Hakkında alanya turizmcilerinin ve halkının yetkililer tarafından yeterince, hatta hiç bilgilendirilmediği bu proje ile alakalı bakanlığında yapılan toplantılarda Alanya2mızın yine bu yetkililer tarafından temsil edilmemesi de oldukça düşündürücüdür" dedi.
'TURİZME NEGATİF ETKİ YAPIYOR'
Şuan faaliyette olan bu tesisin mevcut kapasitesi ile Alanya ve Gazipaşa ilçelerine rahatlıkla hizmet verebilecek durumda olduğunu söyleyen Şakiroğlu, "Henüz bahsi geçen kapasite artışı gerçekleşmemeiş olmasına rağmen, diğer bölgelere yapılan akaryakıt ve LPG sevkiyatların sebebiyle bölgemizde önceki yıllara göre ciddi bir artış gösteren 'kamyon üstü tanker' trafiğinin, Alanya ve bölge turizminde yarattığı görsel kirliliğin yanında kaza, patlama, terör vs gibi risk faktörleri sebebiyle, konunun Çevre Şehircilik Bakanlığı'nda ciddi bir şekilde irdelenmesi ve yeniden değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyoruzTesisin yapıldığı günden bu yana gerek Gazipaşa Alanya karayolunda yola bitişik inşaa edilmiş olan tesise ait depolama alanının ve dev tankların, gerekse koruma altında bulunan Alanya'nın en uzun ve en bakir sahil şeridinde yer alan dolfen iskelesi ve bu iskeleye yanaşan tankerlerin turizm üzerinde yarattığı negatif etkileri ciddi bir şekilde hissediyoruz" şeklinde konuştu.
'BAKANLIĞIN REDDETMESİNİ BEKLİYORUZ'
Konuşmasına devam eden Şakiroğlu şunları söyledi: "Bölgede yatırım planı olan turizmci arkadaşlarımızın bu yatırımlardan vazgeçmesi, Alanya- Gazipaşa Havalimanından Alanya'ya transfer edilen turistlerin gördükleri bu tesis ile alakalı kaygılarını bizzat bizlere iletiyor olmaları bizim için olduğu kadar Bakanlık içinde uyarı niteliğinde olmalıdır. Kaygıyla izlediğimiz diğer gelişmeler de turistlerin tesis bölgesi ve çevresinde emlak satın alma ve konaklama yönündeki arzularının bitme noktasına gelmesi, bölgede mülkü bulunan bazı yerleşik yabancıların da mülklerini satıp bölgeden ayrılmak için arayışa girmesidir. Bahsi geçen tesisin 22.07.2019 tarihinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nda değerlendirilen kapasite artışı projesinin ve imar planının onaylanması durumunda Türkiye turizm gelirlerinin yüzde 10'dan fazlasını tek başına sağlayan Alanya'nın ve turizm geleceği parlak olan Yeşilöz ve Gazipaşa bölgelerindeki turizm yatırımlarına telafisi olmayan bir darbe vuracağını görüyoruz. Bu vizdanı ve hukuki sorumluluğun altından hiç kimsenin kalkamayacağını hatırlatmak isteriz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın bu vicdani ve hukuksal solumluluğun bilincinde hareket edeceğini umuyor ve Aytemiz Akaryakıt AŞ'ye ait dolfen iskelesi kapasite artışı projesi ile imar planının ivedilikler ve kalıcı olarak reddedilmesini talep ediyoruz." Güncelleme Tarihi: 28 Temmuz 2019, 16:26