Odanın meclis salonundaki toplantıda önce 2 aylık faaliyetler slayt eşliğinde üyelerle paylaşıldı. Sonra açıklamalarda bulunan ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, Alanya’da bir dönem ikametgah alan yabancı sayısının 35 bini geçtiğini söyledi. Şahin, bu oranın şehrin yüzde 12-13’ü anlamına geldiğini belirtti. Şahin, şu an ikametgah alan yabancı sayısının 30-31 rakamlarında seyrettiğini aktardı.
“ALTSO TİYATRO EKİBİNİ DE KURDUK”
Odayı eğitim kampüsü haline getirdiklerini dile getiren Şahin, “Bunun yanında kendimize bir de hedef koyduk. Biz sorunları ve çözümünü biliyoruz. Birçok sorunun çözümünün eğitimden geçtiğini biliyoruz. Bunun için sivil havacılık onaylı drone eğitimine de başladık. ALKÜ İş birliğinde ‘Emlak Danışmanlığı Kursu’ da 5 Nisan’da başlayacak. ALTSO tiyatro ekibini de kurduk. İnşallah bu süreçte ulusaldan da tiyatro ekiplerini yılda birkaç defa davet edeceğiz. İnşallah cuma akşamı burada protokolümüze ve eşleriyle birlikte meclis üyelerine sosyal mesafe kurallarına uymak suretiyle tiyatromuzun startını vereceğiz. Oyunumuzun adı ‘Karantina Aşkları.’ dedi.
“ALANYA İLE KARDEŞ ŞEHİR OLMAK İSTİYORLAR”
Toplantıda ALTSO Kadın Girişimciler Kurulu Başkan Yardımcısı Anastasia Petrova Çetinkaya da katıldığı Kırgızistan gezisi ile ilgili izlenimlerini paylaştı. Kadın Girişimciler Forumu’na katıldığını açıklayan Çetinkaya, “Kırgızistan’da Alanya ve Türkiye ile ilgili çok büyük bir ilgi var. Bişkek Ticaret Odası Başkanı ve başkan yardımcıları ile toplantı yaptık. Onlar kendi ticaret odaları ile ALTSO’nun kardeş oda olmasını istiyor. Aynı zamanda Bişkek, Alanya ile kardeş şehir olmak istiyor. Kırgızistan küçük bir ülke ama çok potansiyel var. Güzel işler yapabiliriz. Alanya’ya yatırım yapmak isteyenler de var” diye konuştu.
“ELİMİZDE NE KATALOG NE DE LİNK OLARAK VERİLECEK BİR ŞEY YOK”
Alanya’nın yatırım kataloğunun bulunmamasını eleştiren Çetinkaya, “Örneğin bir ülkeye gidiyoruz veya buraya geliyorlar. Farklı odalardan kişiler geliyor. Toplantılarda, forumlarda elimizde onlara verecek bir şey yok. Birkaç gün önce Rusya’dan büyük bir yatırımcı geldi. Onunla oturup konuştuk ama elimizde ne katalog ne de link olarak verilecek bir şey yok. Belki Türkçe, Rusça, İngilizce bir katalog hazırlanabilir. Pandemi döneminde de çalışıyoruz. Alanya’nın çok büyük potansiyeli var. Şöyle de bir fikrimiz var. Sadece Rusya, eski Sovyet ülkeleriyle değil, İskandinav ülkeleriyle kardeş odalar olmak istiyoruz. Şu an bu konuyla ilgili çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.
Güncelleme Tarihi: 25 Mart 2021, 18:04