Alanya’da CBS konuşuldu

AEDAŞ, Dünya Coğrafi Bilgi Sistemleri Günü kapsamında düzenlenen sempozyumda yaptığı çalışmaları anlattı. Sempozyuma Alanya Belediyesi, Harita Mühendisleri Odası Alanya Temsilciliği ve AEDAŞ’tan temsilciler katıldı.

Alanya’da CBS konuşuldu

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca geleneksel olarak düzenlenen “Dünya Coğrafi Bilgi Sistemleri Günü” etkinlikleri, bu yıl 24-25 Kasım tarihlerinde gerçekleştirildi. Alanya Gençlik Merkezi Salonu’nda da Coğrafi Bilgi Sistemleri (CBS) Günü çerçevesinde bir sempozyum düzenlendi.

banner111
Harita Mühendisleri Odası (HMO) Alanya Temsilcisi ve Alanya Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Akbaş, Akıllı Kentler, Bulut Bilişim, CBS Teknolojileri, Yerel Yönetimlerde CBS Kullanımı, Kent Bilgi Sistemleri ve İklim Değişiklikleri gibi konularda son gelişmeler hakkında bilgi verdi. Çağımızın bilgi ve bilişim çağı olduğunu belirten Akbaş, ‘’Bilgi teknolojileri baş döndürücü bir hızla gelişiyor. Devletimizin yapılanması da buna göre şekilleniyor. Son çıkan Büyükşehir Yasası ve 5393 sayılı Belediye Yasasında yerel yönetimlerin görevleri arasında Coğrafi ve Kenti Bilgi Sistemini kurma görevi de bulunuyor.’’ dedi. 

Sempozyumda konuşan Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş. (AEDAŞ) Antalya Doğu Bölge Müdürü Yunus Başarı ise; CBS’ye büyük önem verdiklerini ve bu konuda önemli mesafeler kat ettiklerini aktardı. Her geçen gün araziden yeni veriler topladıklarını ve sisteme işlediklerini belirten Başarı, “CBS sayesinde sorunları daha çabuk tespit edebiliyor ve hızlıca çözebiliyoruz” şeklinde konuştu. 

“TÜM ÇALIŞMALARIMIZIN ALTYAPISINI CBS OLUŞTURUYOR”
Başarı’nın ardından söz alan AEDAŞ Coğrafi Bilgi Sistemleri Müdürü Selma Özbey ise CBS’nin kendilerine sorgulama ve analiz yapma şansı verdiğini belirterek“Yaptığımız tüm çalışmaların altyapısını artık CBS oluşturuyor. Arazideki bir arızanın en kısa sürede nasıl çözüldüğünü veya olumsuz bir durumun harita üzerinde hangi bölgeleri etkilediğini tespit edebiliyor; buna göre önlemler alınmasını, coğrafya üzerinden yapılan çalışmalarda kullanılan malzemelerin niteliğini, tarihini ve değişimin el bilgisayarı sayesinde sistemde güncellenmesini ve daha pek çok konuyu CBS üzerinden kolaylıkla halledebiliyoruz.CBS sayesinde artık birçok belirsizlik ortadan kalktı. Sistem her açıdan bizlere büyük katkı sağlıyor” dedi.

AEDAŞ 2014 yılında başladığı CBS projesi kapsamında; orta gerilim şebeke envanterini tümüyle sayısallaştırarak sisteme aktarımını tamamladı. 17 bin 928 trafo, 419 bin 578 direk ve 360 bin 71 tüketici sayacı CBS’ye entegre edildi. 2017 yılı ortalarına kadar ise tüm şebeke varlıklarının sisteme dahil edilmesi hedefleniyor.

Güncelleme Tarihi: 29 Kasım 2016, 09:32

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83