Alanya’da bu turistik tesislere yasak geldi

Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğü, seyahat acentelerine gönderdiği yazıyla, Turizm İşletmesi Belgesi ve Basit Konaklama Turizm İşletmesi Belgesi bulunmayan 2 bin 426 işletmenin isimlerini açıkladı. Bu tesislerin 47’si ise Alanya’da bulunuyor.

Alanya’da bu turistik tesislere yasak geldi

Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğü, seyahat acentelerine önemli bir duyuru gönderdi. Duyuruda, Turizm İşletmesi Belgesi ve Basit Konaklama Turizm İşletmesi Belgesi bulunmayan tesislerin yasal olarak faaliyette bulunamayacağı ve satışlarının yapılmaması gerektiği vurgulandı.

Genel Müdürlük tarafından açıklanan listede yer alan 2 bin 426 tesisin 47’si Alanya’da bulunuyor. Bu tesislerin reklam, tanıtım, pazarlama ve satışlarının yapılmaması ve yapılan var ise acilen kaldırılması gerekiyor. Seyahat acentelerine, belgesiz tesislerle iş birliği yapmamaları ve bu tesislerin satışlarını yapmamaları konusunda uyarıda bulunuldu. Aksi halde, yasal işlem uygulanacağı belirtildi. Turizm İşletmesi Belgesi ve Basit Konaklama Turizm İşletmesi Belgesi bulunmayan tesislerin tam listesi Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın resmi web sitesinde yer alıyor. Seyahat acenteleri, rezervasyon yapmadan önce bu listeyi kontrol etmeleri gerekiyor.

banner111


 

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83