Alanya’da öğretmenler 24 Kasım’da iş bıraktı

Alanya’da öğretmenler 24 Kasım’da iş bıraktı

Eğitim İş Sendikası, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde Türkiye genelinde eş zamanlı iş bırakma eylemi düzenledi. Alanya’da gerçekleştirilen eylemde Eğitim İş Alanya Temsilcisi Hüseyin Zeybek, Öğretmenler Günü’nde yapılan açıklamada eğitim emekçilerinin yaşadığı sorunlara dikkat çekti ve taleplerini dile getirdi.

Eğitim İş Sendikası Antalya 3 nolu şubesinin Alanya’da yaptığı iş bırakma eyleminde, Eğitim İş Alanya Temsilcisi Hüseyin Zeybek, Öğretmenler Günü’nde öğrencilerden ve toplumdan gelen tebrik ve güzel sözlerin, eğitim emekçileri için yaşam sevinci ve umut olduğunu belirtti.

Zeybek, bugünün aynı zamanda bir gurur nişanesi olduğunu ifade ederken, eğitim emekçilerinin durumunun yıllardır kötüleşen bir yönetim anlayışı nedeniyle buruk bir şekilde yaşandığını belirtti. Eğitim emekçilerinin haklarının kısıtlandığını, itibarsızlaştırıldığını ve yaşam koşullarının zorlaştırıldığını vurgulayan Zeybek, yöneticilerin bugün riyakarca bir tiyatro sergileyerek öğretmenleri övdüğünü, ancak gerçeklerin görmezden gelindiğini ifade etti.

banner111

Eğitim-İş’in yaptığı güncel ankete dayanarak, Zeybek, öğretmenlerin yaşadığı sorunları detaylı bir şekilde açıkladı. Zeybek açıklamasında, “Eğitimi herkesten iyi bilen öğretmenlerin yüzde 72’si çalıştığı kurumla ilgili bir karar alınırken görüşünün bile alınmadığını söylüyor. Öğretmenler liyakatin yok edildiği bir sistem içinde erdem mücadelesi veriyor. Öğretmenlerin yüzde 78’i çalıştığı kurumlarda görevde yükselmenin kişisel ve siyasi referanslardan, yani torpilden geçtiğini anlatıyor. Yüzde 88’i de görevde yükselme sınavlarının güvenilir olmadığından emin. Öğretmenlerin yüzde 63’ü okul yöneticileri tarafından siyasi baskı gördüğünü söylüyor. Okul artık öğretmen için liyakatten arındırılmış, siyasallaştırılmış bir yer olduğu kadar huzurun da kapısından girmediği bir yapı. Öğretmenlerin yüzde 90’ı önü alınmayan eğitimciye şiddet olayları nedeniyle kendini güvende hissetmiyor” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 24 Kasım 2023, 18:39

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83