ÖĞRENCİLERE KENT KÜLTÜRÜNÜ ANLATTI

Alanyalı iş adamı Serdar Köseoğlu, Alanya Hamdullah Emin Paşa Üniversitesi’nde (AHEP) rektör Prof. Dr. Erol Sayın'ın “Kent Kültürü” dersine katıldı.

ÖĞRENCİLERE KENT KÜLTÜRÜNÜ ANLATTI

 Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği söyleşide, Turizm, kuyumculuk, ziraat gibi farklı alanlarda boy gösteren, aynı zamanda uzun yıllar oda başkanlığı, dernek kurucu başkanlığı yapan Köseoğlu, öğrencilerle 2 saatlik bir sohbet gerçekleştirdi. Alanya’da turizm, ticaret, ziraat gibi konularda genel bilgi verirken, öğrencilere tavsiyelerde de bulundu.

banner111
Konuşmanın başında kendisini anlatan Köseoğlu öncelikle uzun yıllar kuyumculukla beraber ticaret hayatının içinde olduğunu söyledi. Her şey dahil sistemiyle birlikte Alman misafirlerin yerini Rus misafirlere bıraktığını,ve misafirlerin daha gelir gelmez yalnızca rehberlerin yönlendirmesiyle Alanya’yı tanıdığını söyledi. Hatta Alanya’ya gelen misafirlere farklı şehir turları satılarak, Alanya’nın tanıtım ve ekonomisinin önüne geçildiğine de değindi. 

Alanya HEP Üniversitesi öğrencilerinin, Alanya ve Alanyalılık ile ilgili soru ve sorunlarıyla yakından ilgilenen Serdar Köseoğlu, “Alanya’da öğrencilere oldukça ilgi var. Üniversite yıllardır Alanya’nın hayali. Ve gelen üniversitelerle birlikte bu hayal gerçek oldu. Zamanla öğrenci nüfusunun artmasıyla, Alanya’nın kültür ve entelektüelliği de artacak.” diyerek Alanya halkının öğrencilere olan ilgi ve sevgisini dile getirdi.

Bir öğrencinin Fenerbahçe ve Fenerbahçelilik ile ilgili sorduğu soruya “Siz neden öğrenci taraftar topluluklarını kurmuyorsunuz, size çok kızıyorum” diyerek şakayla karışık sitem eden Köseoğlu, öğrencilerin sosyal faaliyetlerde aktif olmasının hem kendi gelecekleri hem de kent için çok önemli olduğunu belirtti. Ve bunun için her türlü imkan ve desteği sağlama sözü vererek öğrencilerin ilgisini ve sevgisini kazandı.


Güncelleme Tarihi: 26 Şubat 2016, 15:03

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83