ALKÜ İşletme Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen programda ilk olarak Veri ve Veri Koruması hakkında bilgiler veren Şeker, eldeki veriyi değere çevirerek, kendinize ve çalışılan kuruma kattığı değerin öneminden bahsetti. Gelişen teknoloji dünyasında yeniliğin sürekli devam ettiğini ve sabit kalabilmek için bile çalışmak gerektiğinivurgulayan Şeker, “Günümüzde bilgi ekonomisi literatürde yerini aldı. Bizler bir yerde bilgi ekonomisi alanında çalışan kişileriz. Çünkü bizler bilgi üretiyoruz, bilgi çalışanıyız. Bilgi çalışanları vaktinin yüzde 38’ini yeni bilgileri öğrenmeye ayırır. Eğer ayırmıyorsanız geri kalıyorsunuz demektir çünkü başkaları buna zaman ayırıyordur. Bilgi ekonomisinde sürekli yenilik akar. Aynı yerde kalmak istiyorsanız bile mücadele etmeniz gerekiyor. Yoksa akıntı sizi alıp götürüyor. Bu dördüncü ekonomi diye geçer. Birinci ekonomi toprağa dayalı ekonomidir. İkicini ekonomi üretimdir. Üçüncü ekonomi hizmet ekonomisidir. Dördüncü ekonomi ise bilgi ekonomisidir. Türkiye’de ağırlıklı olarak hizmet ekonomisi ağırlıktadır. Amerika’da ise ekonomi ağırlıklı olarak bilgi üzerinden dönüyor. Bütün ekonomilerin tersine bilgi ekonomisinde kaynaklar paylaştıkça artar. Bende kalan bilgi benimle birlikte yok olur ama siz bilgiyi ne kadar paylaşırsanız o kadar değeri artar” dedi.
“YAPAY ZEKA AKADEMİDE GELİŞİR”
Aktardığı bilgiler arasında Şeker, “Sistemin tamamen yapay zeka ve veri tarafından yönetildiği zamana giriyoruz. Şuanda veriyi olabildiğince hızlı elimizde tutmaya çalışıyoruz. Bu alana yönelik yeni meslekler oluşuyor. Yazılım geliştirme uzmanı, yazılım proje yöneticisi, veri bilimcisi gibi meslekler hayatımıza girmeye başladı. Türkiye’de bu alanda gelişmeler oluyor. Ülkemiz patron şirketi durumunda olduğundan dolayı muhasebe ve stok envanteri yazılımlarında gelişmeleri Türkiye’de görmeye başladık” şeklinde konuştu. Yapay zeka üzerine çalışmak isteyen öğrencilere tavsiyelerde bulunan Şeker,” Yapay zeka akademide gelişir. Büyük firmalarda bu alanda çalışanların yüzde 97’sinin doktora mezunu olduğundan dolayı, bu konuda üniversitenizde yapacağınız akademik çalışma ve doktora çok önemlidir” dedi.
Bu yıl ALKÜ’de 3’üncüsü düzenlenen Mühendislik Haftası etkinlikleri 11-21 Aralık tarihleri arasında Rafet Kayış Mühendislik Fakültesinde devam edecek. Düzenlenen etkinliklerde seminer ve konferansların yanı sıra uygulamalı eğitimlerle de gerçekleştirilecek. Bilgisayar Ağlarına Giriş konusu Rafet Kayış Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği öğrencileri Ramazan Çiftçi ile Muharrem Kaçkın, 4.5 G ve Sanallaştırma konusu HUAWEI Network Uzmanı Kürşat Şahin ve Yazılım Geliştirmede Güncel Yaklaşımlar konusu PEOPLE in ACTION (PIA) Yazılım Geliştirici Rahim Çetinel tarafından öğrencilere aktarılacak.
Güncelleme Tarihi: 12 Aralık 2018, 17:33