CEZAYI SİLMEK İÇİN 30 BİN TL...

Antalya'da 18 yıllık hapis cezası kararını hakimin UYAP şifresini kullanarak rüşvet karşılığı sildiği iddia edilen zabıt katibi Tunç I., suçlamaları kabul etmedi. Cezaevindeki ihbarcı ise 18 yıllık hapsi silmenin karşılığında, zabıt katibine 30 bin lira ödeme yapıldığını iddia etti

CEZAYI SİLMEK İÇİN 30 BİN TL...
Antalya'da İsmail O. adlı hükümlü, cezaevinden savcılığa gönderdiği mektupta, 9'uncu Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki zabıt katibinin, 18 yıllık hapis cezasını hakimin elektronik şifresini kullanarak 30 bin lira karşılığı 18 aya indirdiğini, bu cezayı da hükmün açıklanmasını geri bırakarak ertelediğini iddia etti. Savcılık da verilen karardan şüphelenince yapılan incelemede, kararın değiştirildiği belirlendi. Kararı değiştirdiği iddia edilen zabıt katibi Tunç I. ile rüşvet karşılığında cezasını sildirdiği iddia edilen Serkan D. tutuklandı. 
Antalya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkan sanıklardan 23 yıllık zabıt katibi Tunç I., rüşvet karşılığı karar değiştirmesinin söz konusu olmadığını öne sürdü. Serkan D. ile babası İbrahim D.'yi geçmişte mobilya tamiratı yaptırdığı için tanıdığını anlatan Tunç I., olayla ilgisi olmadığını iddia etti. 

'GİT HAKİME SOR' DEDİM

Mahkeme kararının değiştirilmesinde kendisinin suçu olmadığını iddia eden Tunç I., şunları söyledi:
"Olay öncesi İbrahim D. bana, oğlu Serkan hakkında vergi usul kanununa muhalefet suçundan dava açıldığını söyledi. İbrahim D. bu davanın benim görev yaptığım mahkemede olduğunu öğrenince, 'O mahkemede ben de yargılandım. Beraat ettim' dedi. Bu aşamadan sonra Serkan D. duruşmalara gelip gitti. Ancak 14 Ocak 2015 tarihindeki karar duruşmasına gelmedi. Bildiğim kadarıyla Serkan D.'ye altı kez 3 yılın üzerinde ceza verilip bir cezası da ertelendi. Ben bu durumu Serkan'a telefonla ilettiğimde öfkelendi. Aynı günün akşamı İbrahim D. yanıma geldi. Daha sonra eşine ait Kurşunlu Şelalesi yakınlarındaki bir araziyi sattığını söyledi. 'Hakime verdim. Böyle olmayacaktı. Niye böyle oldu' diyordu. Bu karar ne olacak' dedi. Ben de kendisine 'Git hakime sor' dedim."

RÜŞVET VERMEDİK

Mahkemede susma hakkını kullanan Serkan D. ise savunma yapmayacağını söyledi. Serkan D.'nin babası İbrahim D. de müşteki sıfatıyla ifade verdi. Tunç I. ile 2011 yılından beri tanıştığını anlatan İbrahim D., "Aramızda samimiyet olduğu için 3-5 liranın lafı yapılmaz. İddia edildiği gibi Serkan'ın Tunç I.'ye kararı değiştirmesi için para vermesi söz konusu değil" dedi. Araziyi işini büyütmek için sattığını, mahkeme hakimiyle görüşüp kendisine bir şey vermesinin de söz konusu olmadığını söyleyen İbrahim D. "Sadece davalara gelip gittik. Kimseye rüşvet vermedim. Şu anda da Tunç I.'dan şikayetçi değilim" dedi.

İHBARCIDAN ŞOK İDDİALAR

Duruşmada halen cezaevinde hükümlü ihbarcı İsmail O. da tanık olarak dinlendi. Kendisinin İbahim D. ile cezaevinde tanıştığını anlatan İsmail O., "Annemin kanser olması nedeniyle açık cezaevindeyken firar etmiştim. İbrahim D. tahliye olmuştu. Ben İbrahim'in yanında kalıyordum. Bu süreçte zabıt katibi elinde gerekçeli kararla Serkan D.'nin yanına geldi. Vergi usul kanununa muhalefet suçundan 18 yıldan fazla ceza aldığını söyledi. Ben de gerekçeli kararı gördüm. 18 yıldan fazla ceza vardı. Tunç I., dosyanın bir tarafının devlet olduğunu belirterek, 'Temyiz edecek taraf yok. 30 bin lira verirsen cezanı değiştirir ertelerim' dedi. Ben de 'Eğer hakimin UYAP şifresi elindeyse yapar' dedim. Ancak ben kendilerine temyiz etmelerini önerdim. Ama Serkan D., Tunç'un teklifini kabul etti. Bir kısmı elden, bir kısmını da banka yoluyla gönderip ödedi."
Kararın değiştirildiği iddia edilen dosyanın 9'uncu Asliye Ceza Mahkemesi'nden gerekli evrakların istenmesine ve bu mahkemedeki tüm bilgisayarların IP numaralarının ve kimler adına kayıtlı olduğunun bildirilmesi için cumhuriyet başsavcılığına yazı yazılmasına karar veren mahkeme, duruşmayı erteledi.

Güncelleme Tarihi: 25 Aralık 2015, 11:40

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83