Avrupalı turistlerde, erken rezervasyonlarda biraz daha bekleyip, son dakika rezervasyonlarla tatillerini rezerve etmek alışkanlığına dönüşen bir eğilim olduğunu dile getiren Yağcı, bu yıl böyle bir sezon yaşayacaklarını ifade etti.
Yağcı, Avrupa turizminin gelişmesi için tanıtım ve imaj çalışmaları yürüttüklerini, bunun birinci ayağının Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yapıldığını anlattı.
AKTOB olarak sivil toplum örgütleriyle kamu özel sektör işbirliği modelinde önemli çalışmalar yaptıklarını ifade eden Yağcı, "Fuarlara katılıyoruz, saha çalışmaları yapıyoruz ve tanıtım çalışmalarımızı şekillendiriyoruz. Bakanlıktan ayrılan bütçeyle bu çalışmalar yürütülüyor" diye konuştu.
"RUS TURİST ANTALYA'YI ÖZLEDİ"
Geçen yıl Rus turistin çok az olduğu bir sezon yaşadıklarına değinen Yağcı, erken rezervasyonlardaki ilk verilere göre Rusya'dan ciddi artış yaşandığını söyledi.
Bu trendin devam edeceğine dikkati çeken Yağcı, Rus turistin Antalya'yı, Türkiye'yi özlediği bir dönem olduğunu, bunun da olumlu gelişmeler yaşanmasına katkı sunduğunu vurguladı. Yağcı, Rus turistin potansiyelinin çok fazla olduğunu belirterek, 2014-2015 sezonunda Türkiye'de 4,5 milyonları aşan Rus turistin ağırladığını ve bu rakamın Antalya için 4 milyonlara yaklaştığını hatırlattı.
Dolayısıyla Rusya'da önemli bir potansiyel olduğuna dikkati çeken Yağcı, şöyle devam etti:
"2017 için bu rakamların ne şekilde şekilleneceğini şimdiden söylemek zor fakat potansiyel yüksek. Bu rakamın 2 ila 4 milyon arasında bir noktada şekilleneceğini düşünüyorum. Rus turistler, normalde yüksek sezon dediğimiz haziran, Temmuz, ağustos aylarında yoğun olarak gelir. Ancak bu yıl Rus turistler nisan ayında Türkiye ve Antalya'ya yoğun şekilde tatil anlamında geleceğini öngörebiliyoruz. Bu yıl erken gelecekler. Keza kış aylarında da Rusların, Antalya'yı tatil yapma konusunda destinasyon olarak gördüklerine bu sene şahit oluyoruz."