DESTEKTEN ALANYA-GZP'DE YARARLANACAK

Turizm

Turizm Bakanlığı'nın, Nisan-Mayıs aylarında charter uçaklarına yönelik uyguladığı sefer başına 6 bin dolar yakıt desteği 15 Eylül-30 Kasım tarihleri arasında da devam edecek. Destekten Alanya - GZP'ye gelecek uçaklar da yararlanacak

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Rusya'da yaşanan ekonomik kriz nedeniyle uçuş ve rezervasyon iptallerinin önüne geçilebilmesi, yaşanan bu durumun turizm sektöründeki etkilerinin azaltılması ve belirlenmiş hedeflere ulaşılabilmesi için Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) ülkelerine yönelik uygulanan uçak başına 6 bin dolar yakıt desteği süresini bir buçuk ay uzattı.
GZP DE YARARLANACAK
Bakanlığın uçak başına 6 bin dolar yakıt desteği uygulamasından Rusya başta olmak üzere Azerbaycan, Belarus, Ermenistan, Gürcistan, Kazakistan, Kırgızistan, Moldova, Özbekistan, Tacikistan, Türkmenistan, Ukrayna ve İran'dan turizm amaçlı Gazipaşa-Alanya (GZP), Antalya, Muğla-Dalaman, Muğla Milas-Bodrum ve İzmir Adnan Menderes havalimanlarına tarifesiz (charter) turistik uçak seferleriyle Nisan ve Mayıs aylarında turist getiren A grubu işletme belgesine sahip seyahat acentaları yararlanabiliyor.

MÜSTEŞAR AÇIKLADI
Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Haluk Dursun, destekleme ödemelerinin Nisan ve Mayıs dönemindeki olumlu etkileri Betist ile Rusya'da yaşanan ekonomik krizin turizm sektöründeki olumsuz etkilerinin bir müddet daha devam edeceğinin görülmesi nedeniyle, kapsam dahilindeki ülkelerden belirlenen havalimanlarına turist getiren seyahat acentalarının tarifesiz turistik uçak seferlerinin desteklenmesi uygulamasının, 15 Eylül-30 Kasım tarihlerinde de devam ettirilmesine karar verildiğini söyledi.

'DESTEK GENİŞLETİLMELİ'
Bakanlığın kararını olumlu ama yetersiz olarak değerlendiren Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, turizmin 12 aya yaygınlaştırılması hedefleri doğrultusunda charter uçak seferlerine verilen 6 bin dolar yakıt desteği uygulamasının sadece BDT ülkelerine değil, başta Avrupa pazarı olmak üzere diğer pazarlara yönelik genişletilmesi gerektiğini söyledi.

'FARKLI GELİŞMELER OLABİLİRDİ'

12 ay turizm için sürenin de Avrupa ve diğer pazarlar için 1 Kasım-30 Nisan arasında devam ettirilmesi gerektiğini belirten Ayık, bu desteğin sadece Antalya, İzmir ve Muğla'daki toplam 5 havalimanıyla sınırlandırılmasının da yetersiz olduğunu söyledi. İstanbul, Kapadokya gibi havalimanlarının bu destekten yararlandırılmasının daha yararlı olacağını savunan Ayık, “Kapadokya'yı ve 1 Kasım-30 Nisan arası Avrupa ve diğer pazarları kapsasaydı, Japonya, Kore, Çin gibi pazarlarda da çok farklı gelişmeler olabilirdi. 12 ay turizm için çok güzel etkileri olabilirdi. Desteğin devamı olumlu ama bizce yine eksiklikler var ve her seferinde söylememize rağmen bu eksikler giderilmedi" dedi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.