TARIM VE GIDA SEKTÖRLERİNDE İŞBİRLİĞİ OLANAKLARI
Çad ile Antalya’nın güçlü olduğu tarım sektöründe önemli işbirliği imkanlarının olabileceğini kaydeden Başkan Davut Çetin, “kentimiz Türkiye’de yapılan örtüaltı üretimin yarısını tek başına karşılıyor. Buna paralel olarak Fide üretimi, tohumculuk, gübre üretimi, seracılık, tarım kimyasalları gibi tarımsal üretimi destekleyen sektörlerde önemli mesafe kaydetmiş durumdayız. Gıda sektörümüzü de yurtdışı pazarlara açmak üzere projeler yürütüyoruz. Bu alanlardaki tecrübemizi ve ürünlerimizi karşılıklı güçlü iletişimle ekonomik işbirliğine dönüştürebiliriz. Gelişen ekonomik ilişkiler iki ülke halkını da birbirine yaklaştıracaktır” şeklinde konuştu.
PETROLDEN SONRA TARIM UNUTULDU
Çad’ın bundan 15-20 sene evvel tarım ve hayvancılıkla geçimini sağladığını ifade eden Çad Dışişleri Müsteşarı ve Birleşik Arap Emirlikleri Büyükelçisi Yardımcısı Muhammet Salih, ülkenin petrol rezervlerinin ortaya çıkmasından sonra tarımın ikinci plana düştüğünü söyledi. Çad’ın şu anda tarımsal yatırımlar başta olmak üzere yatırıma açık ve ihtiyaçları olan bir pazar olduğunu ifade eden Salih, “Çad olarak 13 milyona yakın bir nüfusa sahibiz. Tarımsal üretimin yanı sıra kuru gıda, bakliyat ve temel gıda maddelerine ihtiyacı olan bir ülke durumundayız” dedi.
YATIRIMCILAR İÇİN KOLAYLIKLAR
250 bine nüfusa sahip Abeşe’nin de yatırım potansiyelinin Antalyalı yatırımcılara açık olduğunu ve yabancı yatırımcıya önemli kolaylıklar sağlandığını kaydeden Abbo, “Umarım ilerleyen günlerde ATSO ile işbirliğimizi geliştirerek Antalyalı yatırımcıları şehrimiz ve ülkemizde görme imkanına kavuşuruz” şeklinde konuştu.
Görüşmenin ardından ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Davut Çetin, Çad Dışişleri Müsteşarı ve Birleşik Arap Emirlikleri Büyükelçisi Yardımcısı Muhammet Salih’e ATSO Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri tarafından yapılan Antalya tablosunu ve ATSO yayınlarından oluşan bir seti armağan etti.