“TÜRKİYE’DEN KATILIM YÜKSEK”
ALTAV olarak bu yıl 30 uluslararası fuar ve tanıtım etkinliğine katılan Alanya, yurtdışında yaşayan Türklere yönelik önemli bir çalışmaya imza attı. Bu yıl 5’inci kez düzenlenen etkinlikte bir ay boyunca açık kalacak olan çadırlarda yiyecek içecek ikramları, alışveriş seçenekleri sunuluyor. Bunun yanı sıra Türkiye'den birçok emlak ve otel temsilcisinin de katıldığı gözlemleniyor.
“ALANYA TATİLİ HEDİYE EDİLECEK”
Bölgesel tanıtım olarak sadece Alanya ve Hatay'ın yer aldığı festival saat 18.00’dan itibaren başlayarak hafta içi 02.00’a, hafta sonları ise 03.00’a kadar devam ediyor. Mehteran takımı, Keloğlan ve Arap Bacı gibi müzikal gösterilerin yanı sıra her akşam farklı bir organizasyon yapılıyor. Alanya standında dağıtılan promosyon malzemeleri büyük ilgi görüyor. Ayrıca standımızda bulunan Alanya çerçevesiyle fotoğraf çekerek Facebook ve Instagram gibi mecralarda paylaşan ve en çok beğeni alan kişilere festival sonunda Alanya tatili hediye edeceğiz.
“ALMANLAR TEDİRGİN”
Almanya'dan, Hollanda'dan, Belçika'dan ve Fransa'dan günlük 20-25 bin, çoğunluğu gurbetçi ve yabancı misafirlerin ziyaret ettiği festivale geçen yıl 700 bin kişi katılmış ve bu sene 800 bin kişinin katılımı bekleniyor. Alman vatandaşları ile yapmış olduğumuz görüşmelerde güvenlikle ilgili tedirginliklerinin devam ettiği görülüyor. Türkiye'nin vazgeçilmez olduğunu fakat bu sene tercih etmek istemediklerini söyleyen ziyaretçiler gelecek yıllardan itibaren olaylar olmaması durumunda Türkiye’ye ve Alanya’ya tekrar gelmek istediklerini belirttiler.
“GURBETÇİLER GELİYOR”
Buna karşılık gurbetçi vatandaşlarımız ise Alanya'yı yakından tanıdıklarını belirtiyorlar ve bu yıl otel fiyatlarının ekonomik olmasından dolayı bayram sonrasına rezervasyon yaptırdıklarını görüyoruz. Hedefimiz daha fazla gurbetçi misafirlerimizi bölgemize çekmek. Daha önce ziyaret gerçekleştirdiğimiz Büyükşehir Belediye Başkanımız Menderes Türel Bey'in ALTAV'a verdiği destek sözüyle Expo Antalya'nın da tanıtımını daha geniş bir ürün ve malzeme desteğiyle yapıyoruz.
“DİN, DİL VE IRK GÖZETMİYORUZ”
Görüşme yaptığımız Festi Ramazan Yönetim Kurulu Başkanı Ergün Özkara, dünyanın en büyük kültür ve Ramazan festivali olan bu organizasyonun 65 bin metrekare alan üzerinde kurulduğunu, 40 çeşit değişik gastronomisi ile birlikte 180 katılımcı ile açık ve kapalı alanlarının bulunduğunu, Ankara'dan 20 kişilik bir tiyatro ekibi ile birlikte programlar yapıldığını ve “Nerede o eski Ramazanlar” sloganıyla hareket ettiklerini söyledi. Din, dil ve ırk gözetmeksizin herkesi kucakladıklarını belirten Ergün, misafirlerinin yüzde 70 Türk, yüzde 20 Alman ve yüzde 10 kadarının diğer ülke vatandaşlarından oluştuğunu söyleyerek Türkiye'nin Avrupa'ya açılan kapısı olmayı hedeflediklerini dile getirdi.