Google Play üzerinde yayınlanan ve Bahçeşehir Koleji Alanya 11.Sınıf öğrencisi Aybars Ayan tarafından geliştirilen eklenti ücretsiz olarak indirilebiliyor. Eklenti Instagram'ın meşhur hikaye özelliğine yeni bir seçenek getiriyor. Bir kişinin hikâyesine tıklandığında açılan gülümseme sekmesinden gün içinde yayınladığı tüm hikayelere 'görüntüleyen kişiler listesinde görülmeden" bakılabiliyor.
Herhangi bir reklam barındırmayan ve 3.5 megabayt boyutunda olan uygulamanın kısa süre içerisinde iOS platformlara da geliştirilmesi planlanıyor. Bu eklentinin ardından ABD merkezli sosyal medya platformunun bir güncelleme yaparak sistemlerini güncelleyip güncellemeyeceği merak konusu.
Bahçeşehir Koleji Alanya Lise müdürü Ulaş Sağırkaya; yaptığı açıklamada erken yaşta Yazılım ve Kodlama öğrenmenin başarı getirdiğini söyledi.
Sağırkaya ; internet ve teknolojinin ilerlemesiyle beraber, gelişmiş ülkelerin geleceğe yönelik yeni stratejiler oluşturmaya başladıklarını bunlardan en önemlisinin de teknoloji ile paralel gelişmekte olan “yazılım” olduğunu ifade etti.
Yazılım ve kodlamanın günümüzde hayatımızın her alanında gerekli duruma geldiğini belirten Sağırkaya; bunun farkında olan ülkelerin eğitim sistemlerinde yazılım ve kodlamayı temel baz alarak “Her kademede Kodlama Dersi” eklediklerini vurguladı.
Bahçeşehir Koleji Alanya Lise Müdürü Ulaş Sağırkaya Bahçeşehir Kolejinde, 5 yaşından itibaren başlattıkları Kodlama ve Robotik dersleriyle, bu alanda da örnek oluşturduklarını belirtti. Sağırkaya ; kodlama eğitimi 5 ve 6. sınıflarda zorunlu, 7. ve 8. sınıflarda seçmeli olarak yer alıyor. Kodlama eğitimi Bahçeşehir Kolejinde erken çocukluk eğitiminde başlıyor. 5 yaşından itibaren Kodlama ve Robotik dersleriyle tanışan Bahçeşehir Koleji öğrencileri, daha geç yaşlarda bu alanla ilgili dersler alan yaşıtlarına göre yazılım diline daha kolay adapte oluyor.
Kodlama diliyle erken çocukluk eğitimi döneminde tanışan Bahçeşehir koleji öğrencileri, evrensel bir dil olarak gün geçtikçe önem kazanan kodlamaya hakim, projelerini hayata geçirebilen, algoritmik düşünme becerisi gelişmiş, üretken bireyler olarak ülkemizin geleceğini yazacak. Kodlama eğitiminin erken yaşta başlamasıyla ülkemize teknolojiyi takip eden değil üreten bireyler kazandırılması hedefleniyor, dedi.