Eğitimci kökenli olması ve ilerici görüşleri ile beğeni toplayan Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk’un eğitim ve spor alanında başlattığı yenilikler memnuniyetle karşılanıyor.
Göreve geldiği ilk gün “İnsan temelli eğitim anlayışıyla” hareket edeceklerini açıklayan Selçuk’un spor odaklı başlattığı uygulamaların son derece yerinde uygulamalar olduğunu söyleyen Alanya Belediyespor Kulübü Başkanı Mehmet Erken, yeni sistemle sporla büyüyen bir nesil yetişeceğini söyledi.
DERS Mİ? , SPOR MU? İKİLEMİNE SON
Erken, Bakan Selçuk’un, Bir spora yetenekli olan ve bir spor kulübüne kayıt yaptıran çocuk artık ‘Spor mu? , ders mi?’ ikileminde kalmayacak. Çocuk öğleden sonraları büyük bir kulübün futbol okullarına kayıt olduğunda, oraya gitse de biz onu dersten sayacağız.” yönündeki açıklamasını son derece olumlu bulduğunu vurguladı.
ERKEN: SPOR OKULDA DA BAŞARIYI GETİRİYOR
Kulüp Başkanı Erken, “Özellikle okul dönemlerinde çocuk spora gelmek istese bile aileler derslerinden geri kalmasın diye pek de olumlu bakmıyorlardı. Oysa spor yapan çocuğun derslerde daha da başarılı olduğu bilimsel olarak bile kanıtlanmıştır. Sporun önemini ve gerekliliğini çocuklara aşılayabilirsek onlara daha sağlıklı bir geleceğin de kapılarını aralamış oluruz. Unutmayalım ki sporla, çocuğu bilgisayar ve televizyondan da uzak tutmuş oluruz.
Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ilki geçen yıl yapılan Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi’ni bugüne kadar yapılan en büyük altyapı atılımı olarak görüyorum. Bu projeyle çocuğun yeteneği ve eğilimi tespit edilmiş hem de yetenekli olduğu alanda eğitim almış olacak.” dedi.
EĞİTİMİN RÜYA ÜLKESİ
Dünyanın en şaşırtıcı eğitiminin uygulandığı Finlandiya’nın eğitimin rüya ülkesi olmaya devam ettiğine vurgu yapan Erken, “Fin eğitim sisteminde çocuklar okulda 4-5 saat ders görüyorlar. Finli öğretmenler de ebeveynler de matematik ve fen derslerindeki soyut kavramları öğrenmenin en iyi yolunun müzik, drama ve spor uygulamaları olduğunu düşünür. Fin okullarında spora bol bol yer vardır ama spor karşılaşmaları yapacak takımları yoktur. Rekabet, üstünlük kazanmak Fin kültüründe değer verilen bir şey değil. “ dedi