TATİLİNİZ KABUSA DÖNÜŞMESİN!

Sağlık

Medicana Çamlıca Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Meltem Yavuz seyahat hastalıkları konusunda uyardı.

 Yolculuklarda karşılaşılan rakım, mikrobiyolojik flora, gidilen bölgedeki farklı nem ve sıcaklık gibi önemli çevresel ve fiziksel önemli değişikliklerin, seyahat süresince ciddi olumsuzluklara neden olabileceği belirtiliyor. Yolculuklarla ilgili riskler yolcunun yaş, cinsiyet ve sağlık durumu gibi kişisel özelliklerine ve gideceği bölgenin özelliklerine göre de değişirken, koşullar nedeniyle ortaya çıkan hastalıklara 'Seyahat Hastalıkları' deniyor.
En sık görülen seyahat hastalıkları

Uzm. Dr. Meltem Yavuz seyahatin şekline, gidilen yere ve aktivitelere bağlı hastalıkları şöyle sıraladı: ''Sıtma, viral hepatitler (bulaşıcı sarılıklar), sarı humma, parazitler, ishaller, mevsimsel grip, tifo, kolera, menenjit, AIDS ve diğer cinsel yolla bulaşan enfeksiyonlardır. Ayrıca son yıllarda adını sıkça duyduğumuz Ebola, Mers-Cov Enfeksiyonları, SARS, Zika virüs hastalığı, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi ve H1N1 gibi popüler hastalıkların da bu listede olabileceği unutulmamalıdır.''

Seyahat hastalıkları için risk gurupları

"Bebekler, çocuklar, yaşlılar, gebeler veya kronik hastalığı olan kişiler seyahatle ilgili riskler açısından özel olarak değerlendirilmelidirler" diyen Uzm. Dr. Yavuz, ''Özellikle aşılama, ilaç kullanımı, hava yolu seyahatinin riskleri, kronik hastalıklarda kullanılan ilaçların doz ayarlamaları gibi pek çok durum gözden geçirilmelidir'' şeklinde konuştu.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.