Kandemir: İktidar bu ülkeyi yönetemiyor

Politika

Cumhuriyet Halk Partisi Alanya İlçe Başkanı Bülent Kandemir, gündeme dair açıklama yaptı.

Kandemir açıklamasında şunları söyledi: “Ülkemiz olağanüstü günlerden geçiyor. Daha önce de söyledik, iktidar ortakları adeta ‘Ülke nasıl yönetilmez’ dersi vermeye devam ediyor. Ülkemiz iktidar ortağı iki partinin Genel Başkanlarının ağzından çıkan sözlerle savruluyor. Bu arada ülkemiz yanıyor. Kadınlarımız öldürülüyor, çocuklarımız katlediliyor. Yeni doğan bebeklerimizin ölüsünden para kazanmak için dahi örgütleniyorlar. O kadar azıtmışlar ki, Cumhuriyet Savcısı’nı makamında tehdit edebiliyorlar.


Dün MHP Genel Başkanı TBMM’de, bölücü terör örgütü PKK elebaşısı Abdullah Öcalan’ın TBMM’de konuşma yapması için açık davet yaptı ve kendisine umut hakkının tanınabileceğini ifade etti. Bu davete AKP Genel Başkanı hemen destek verdi. Sonradan anlaşıldı ki, 2 hafta kadar önce bir DEM Parti Milletvekili tarafından TBMM’ye umut hakkına dair yasal düzenleme teklifi verilmiş. Bu hususlar birarada değerlendirildiğinde iktidar ortakları tarafından yeni bir açılım süreci planlanmaktadır. Ancak bu defa planın taraflarına iktidarın küçük ortağı da eklemlenmiştir.


İktidar ortaklarına sormak istiyoruz:
Bu yeni açılım sürecinin planlanmasında ABD, Avrupa Birliği ve İsrail üçlüsünün telkini var mıdır?

Suriye’nin kuzeyinde kürt özerk bölgesi kurulmasına dair sözler verilmiş midir?

Bu yeni açılım sürecinin hedefi Türkiye’nin bir federatif yapıya dönüştürülmesi midir?

İktidar ortakları bugüne kadar akla hayale gelmeyecek ağır hakaretler, vatan hainliği, teröristlik ile suçladıkları CHP’liler ve kendilerine oy vermeyen insanlarımızdan özür dileyecekler mi?


Ülkemiz yangın yeridir. Emeklilerimiz, sabit gelirli çalışanlarımız, esnafımız, işsiz ordumuz, öğrencilerimiz hayat pahalılığı, işsizlik, adaletsizlik karşısında adeta inim inim inlemektedir. İktidar ortaklarının ve yakın çevresini oluşturan mutlu azınlık dışında hayatından memnun olan kimse yoktur. Ülkemizin gerçek gündemi budur. Hal böyleyken, iktidar ortakları siyasi ikbal derdine düşmüşler, CHP’nin muhtemel Cumhurbaşkanı adayları ve CHP iktidarının önünün nasıl keseriz dersine çalışmaktadırlar.


Görünen köy kılavuz istemez: Çare Cumhuriyet Halk Partisi’dir, CHP iktidarıdır, çare hemen erken seçimdir.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.