'GÖLGE ETMEYİN YETER!'

Politika

Alanya Saadet Partisi İlçe Başkanı Sinan Aktaş Büyükşehir yasası hakkında açıklama yaptı

Yasa hakkında eleştiriler de bulunan Aktaş," Büyükşehir yasası ile ilgili daha öncede belirttiğim gibi büyükşehir belediye başkanı Sn Menderes Türel, ilçe belediye başkanlarına karşı planlayan,programlayan,destekleyen,çalışmaları takip eden ve denetleyen konumda olmalıdır. Ancak mevcut yasa öyle işletilmiyor.
Ya nasıl işliyor? Planlayarak,takip ederek,mümkün mertebe imkanlarını kısıtlayarak,ellerinden alarak ve her türlü argümanı kullanarak ilçe belediye başkanının önüne engeller koyarak ve bu usullerle mümkünse kendi partisine transfer etme siyaseti şeklinde uygulanıyor. Son süreçteki gelişmelerde bunu zaten açıkca ispatlıyor.

Aslında saadet partisi olarak bizler yasa çıkmadan once yani perşembenin gelişini çarşambadan haber vermiştik. Akıbeti bilmek için müneccim olmaya gerek yoktu. Sadece yasayı okumak yeterli idi.

'2 YILDIR NE YAPILDI?'
Yasa çıkalı ve Sayın Menderes Türel iş başına geleli neredeyse 2 yıl oldu. Peki o günden bugüne Sn Türel Alanyaya ne yaptı. Sakın ha yol yaptık sinek kovaladık edebiyatı yapmayalım. Artık bu yol işlerininde suyu çıktı. Zaten yoldan başka birşeyde bilmez olduk. 21 yy. da artık bu yol edebiyatı out olmalı. Başka şeyler öğrenmeliyiz.

1995 de Türkiyede Saadet partisinin belediyecilikte yaptığı devrimler halen sonraki belediyeler tarafından taklit edilmeye devam ediliyor. Ortaya hizmet anlamında yeni olacak bir şey konulabilmişde değil.

Anlaşılan yine yeniden Saadet partisinin belediyecilik anlayışına ülkemizin ihtiyacı var. Yoksa yol,su,sinek edebiyatlarını daha çok işitmeye devam edeceğiz.

Son günlerde yine Alanya belediye başkanı sayın Aden murat yücel ile Büyükşehir belediye başkanı sn Menderes Türel arasında büyükşehir hizmet binası ile ilgili arıtma yanındaki arazi üzerinde polemik yaşıyoruz.

'GEREKSİZ İSRAF YAPILACAK'

Büyükşehir belediyesinin ilçelerde organize olması hizmet binası yapması gereksizdir,israfdır. Şimdi düşünün Alanyada hem Alanya belediyesi hizmet binası yapıyor,hem büyükşehir belediyesi hizmet binası yapıyor. İki ayrı belediye ve herşeyden iki tane. Bu gereksiz ve israf değilde nedir?

Bu polemik üzerinde konuşmak bile zaman israfıdır.

Yapılması gereken; büyükşehir belediyesi mevcut imkanlarını, personelini, binalarını ve araçlarını Alanya belediyesine bırakıp Alanyadan ve bu şekilde hareket ettiği tüm ilçelerden çekilmelidir.

Yolu,suyu,altyapıyı,sinek kovalamayı,taziye ve cenaze yataklama işlerini yerel belediyelere terk etmelidir.

2015 yılında Büyükşehir belediye kordinatörlüğü aracılığıyla tüm Alanyaya yani şehir merkezi ve köyler olmak üzere toplam 28 milyon lira para harcanmış. Hani hem büyükşehir hemde Alanya belediyesi sadece köylere ve altyapıya bütçesinin % 10 unu harcayacaktı. Gerçekten öylemi oldu?

Her seferinde Alanyanın şu kadar borcunu devraldık edebiyatı yapılıyor.

Kardeşim alanyadan tahsil ettiğiniz paralarıda verin ne kadar borcumuz varsa onuda verin.

Alanya kendi göbeğini kendisi keser,gölge etmeyin yeter"
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.