'MEDENİYET ÖNCÜLERİ'NE DAVET

Gündem

Eğitim Bir Sen, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO)'da 'Medeniyet Öncüleri' adlı program düzenleyecek.

 Alanya Eğitim Bir Sen İlçe Başkanı Abuzer Gündoğan, ALTSO'da yapacakları programa Milli Gazete yazarı, Yedi İklim Dergisi editörü ve yedi güzel adamın dava arkadaşlarından Ali Haydar Haksal'ın katılacağını söyledi. 'Medeniyet Öncüleri' programının vatandaşların iyiye, güzele ve hayırlı olana yeni bir başlangıç yapmasına vesile olmasını diledi. 10/03/2016 Perşembe günü saat 19:30'da Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) konferans salonunda verilecek konferans ve imza gününe bütün Alanyalılar davetlidir.
Abuzer Gündoğan sözlerine şöyle devam etti:

'Bu gün başta İslam dünyası olmak üzere bütün insanlık aleminin maruz kaldığı manevi problemlerin gerek tanımlama, gerekse çözüme kavuşturulması konusunda peygamber efendimizin risaletine başvurma ve onun rehberliğinde ilerleme konusunda ne yazık ki büyük bir ihmalkarlıkla karşı karşıyayız. Etrafımızı saran dost ve kardeş Müslüman ülkelerde meydana gelen iç çatışmaların ortaya çıkardığı kaosu İslami değerler üzerinden onaylamak ve bunları mazur görmek mümkün değildir.

'Ben, beni görmeden bana iman eden kardeşlerimi özlüyorum' diye buyuran sevgili peygamberimizin bu gün yaşadığımız acılar karşısında neler hissedeceğini tahmin etmek çok zor olmasa gerek. Kardeşlik bağlarının çok yara aldığı bir zaman ve mekânda hem peygamber efendimize (sav) hem de birbirimize kardeş olmanın iklim ve ortamlarını yeniden bulmak ve onun özlemini çektiği kardeşler topluluğu olmayı yeniden hatırlatmak zorundayız.

İşte bu gün bir nebze de olsa özlemini çektiğimiz ve dünyanın hasret kaldığı medeniyetimizi ve buna öncülük eden değerli düşünürlerimizden bazılarını bir kez daha anlamak ve anladıklarımızı hayatımıza geçirebilmek ümidi ile buradayız.

Toplumları değiştirenler kahramanlardır; kahramanları doğuranlarsa toplumlardır. Ve işte bu toprakların yetiştirdiği Sezai Karakoç, Cahit Zarifoğlu, Necip Fazıl Kısakürek, Akif İnan, Mehmet Akif Ersoy, Alaaddin Özdenören, Rasim Özdenören kardeşler , Erdem Beyazıt ve daha bir çok diriliş neslinin üstadlarını bu ümmete anlatmak zorundayız. Gençlerimize anlatmak zorundayız. Çocuklarımıza anlatmak zorundayız.

Unutmayın umutsuzluk karanlıktır, umut ise aydınlıktır,inananlar bu yüzden karamsar olmamalıdır. Umutla dolu olmalıdırlar . İşte hayatlarını bu uğurda harcayan Medeniyet öncülerimizi tanımak onların eserlerini okumak ve bizden sonrakilere miras olarak bırakmak zorundayız. Çünkü onlar yazdıkları gibi yaşayan ender insanlardır. Onlar özellikle son yüzyılda batılılaşma projesine kalemleri ile karşı duran öncülerimizdir. Kahramanlar zor zamanlarda çıkar. Yazdıkları ile şiirleri ile bizlere yol gösterici olurlar.'





Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.