Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Turizm ve Çevre Bakanı Ünal Üstel, ambargolar altında turizm yapmaya çalıştıklarını söyledi.
KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Ünal Üstel, Antalyalı ve Alanyalı gazetecilerin kendisini ziyaretinde yaptığı konuşmada, ambargolar altında ülkedeki demokrasiyi yaşatmaya çalıştıklarını, bu şartlar içerisinde buraya gelerek yatırım yapanları yürekten kutladığını belirtti.
Ambargolar altındaki şartlarda yatırımlar yapmak ve çarkı döndürmenin gerçekten çok zor olduğuna dikkat çeken Bakan Üstel, ''Başta anavatınımız Türkiye Cumhuriyetine ne kadar çok şükranlarımızı sunsak azdır. KKTC'de lokomotif sektörlerimizin başından gelen turizm ile bu yıl 1 milyara yakın ekonomiye katkı sağlandı. Bunu 2'lere 3'lere çıkarmak gerek. Ancak kolay değil. Hemen yanı başımızda 100 bin yatak kapasitesiyle rekabet içerisindeyiz ve onların baskısı altındayız. Son olarak 2017 yılı sonrası dünya sivil havacılık tarafından ambargo konuldu. Yani buradan Londra'ya gitmek ve oradan gelmek isteyen vatandaşlar anavatanda bir yere gelecek, inecek ve uçağını değiştirecek ve öyle gelecek. Zaman turizmde çok önemli. Eskiden Londra'da KKTC 4 saat iken şimdi 8 saat oldu. Yani biz bu şartlar altında turizm yapıyoruz'' dedi.
Bakan Ünal Üstel, dünyanın kendilerini görmemezlikten geldiğini, kendilerini iyi anlatmaya ihtiyaçlarının olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:
''Kuzey Kıbrıs'a 1 Milyon turist geldi. Turizm ekonomimize 1 Milyar Dolar katkı sağladı.Şu anda Kuzey Kıbrıs'ta 20 bin nitelikli yatağımız bulunuyor. Hedefimiz 2023 yılına kadar yatak kapastemizi 40 bine çıkarmak.2023 yılında turizmdeki hedefimiz ise 2 milyon turist 2 Milyar Dolar gelir elde etmektir.
Kuzey Kıbrıs'ta 100 bin öğrenci eğitim görüyor. Kuzey Kıbrıs'ta gazinolar ve eğlence yerleri de var. Ama hem gazinolar hem de eğlence yerleri çok sıkı denetleniyor. Buralara Kuzey Kıbrıs vatandaşları ve öğrenciler giremiyor. Kuzey Kıbrıs'ya eğitim gören öğrencilerin ailelerinin içleri rahat olsun.
Kuzey Kıbrıs'ın turizmi ağırlıklı olarak ana vatamdan gelenlerle gelişiyor. Biz Türkiye'den herkesin Kuzey Kıbrıs'ı görmesini arzu ediyoruz. Ancak yeterince gelen yok. Diğer ülkelerden de gelenler var. Ancak yabancı turistler ya İstanbul ya da Antalya üzerinden gelmek zorunda kalıyorlar. Bu da gelenlerin zamanını çok alıyor. Turistler direkt gelseler çok daha farklı olur.''
'Her Türk Kıbrıs'a gelip, buraları görmeli'
'Her Türk Kıbrıs'a gelip, buraları görmeli'
Gündem