Göktepe'den Alanyalı çiftçiye 11 söz

Gündem

‘Değişimin ve gelişimin vakti geldi’ sloganıyla Alanya Ziraat Odası başkanlığına aday olan Ziraat Mühendisi Tahir Göktepe’den Alanyalı üreticilere 11 söz geldi.

15 Şubat’ta seçime gidecek olan Alanya Ziraat Odası mevcut başkanı Turgut Musluoğlu’nun rakibi Ziraat Mühendisi Tahir Göktepe projelerini açıkladı. ‘Değişim ve Gelişim’ sloganıyla yola çıkan Göktepe birçok yeni projenin müjdesini verdi.
Odaya yeni hizmet binası kazandıracağını belirten Göktepe şunları söyledi: “Her yıl üreticilerle tedarikçileri bir araya getirmek hedeflerimizin arasında. Alanya’da fuar organizasyonları düzenleyeceğiz. İlerleyen dönemlerde Alanyamıza sadece tarım fuarı değil, diğer fuarların da yapılabileceği güzel bir fuar alanı kazandırmak istiyoruz. Bunu odanın imkanları ile yapmak mümkün değil. Ticaret odası, belediye, kaymakamlık, Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü ve diğer sivil toplum örgütleri ile bir araya gelerek güzel bir fuar alanı oluşturmak hedeflerimiz arasında. Öncelikle üretimin sözcüsü olan ziraat odasında tropikal ve subtropikal fidan üretim tesis kurmayı amaçlamaktayız. İlçemiz kıyı şeridinde mikroklimanın olduğu birçok tropikal ve subtropikal ürünün olduğu ürünler yetişebiliyor. Dolayısıyla bu konuda konuda üreticilere daha uygun tropikal ve subtropikal ürünleri kazandırmak için çalışma yapacağız. Her çiftçinin elinin altında hayvan bulunuyor. Üreticilerimiz hayvanlarını pazarlaması ya da yeni hayvan alımı için bir hayvan pazarı oluşturmak istiyoruz. Üretici hayvan almak için neden Burdur’a, Serik’e neden gitsin? Bir inek almak isteyen kişi hayvan pazarına gelecek. Üreticilerimiz de kendi hayvanlarını satmak için geldiklerinde onlardan ücret alınmayacak ancak diğer farklı ilçelerden gelen üreticiler hayvanlarını satarken onlardan üreticilerimize katkı sağlaması için belli bir ücret dahilinde üretici ile tüketici kısmında olan insanları bir araya getirmek istiyoruz. Tarımsal yayın ve danışmanlık 2009’da bakanlık tarafından çıkmıştı ve sonrasında Alanya’da ziraat odası başlatmıştı. Ben de odada 2010’dan bu yana tarımsal yayın ve danışman olarak hizmet veren bir kişiyim. Her oda bünyesinde 5 tarım danışmanı çalıştırabiliyor. Biz kişi sayısını 5’e çıkartıp sonrasında üreticilerimize sahada kültürel, biyolojik, biyoteknik mücadele yöntemleri, toprak alma, su analizlerinin yapılması, bitkilerdeki hastalık ve zararlılarla ilgili teknik destek sunmak için 5 tarım danışmanı hedefliyoruz. Doğru ve dengeli bir üretim yapmak için üretim aşamasında üreticilerin yanında olmak için senede 2 defa her bölgede üreticilerimizle bir araya gelerek bitki besleme, aşılama, budama gibi çeşitli kurslar düzenleyerek onları bilgilendirmek istiyoruz. Antalya’daki Ziraat Mühendisleri Odası’na kayıtlıyım. Antalya Ziraat Mühendisleri olarak Antalya’daki Yaşam Hastanesi ve Alanya’daki Özel Alanya Anadolu Hastanesi ile muayene ve tahlillerde yüzde 40 indirim kazandık” dedi.

"ODAMIZDA HUKUK DANIŞMANIMIZ OLACAK"

Alanya’daki üreticilerin hukuk danışmanı olacağını belirten Göktepe sözlerine şu şekilde devam etti: “Üreticilerimiz için hukuk danışmanımız olacak. Hukuk danışmanımız odamızda duracak ve ücreti karşılanacak. Sorunu olan, bir şey danışmak isteyen, hukuki sorunu olan üreticilerimiz hukuk danışmanına danışabilecek. Bahçe tarımı ve örtü altı üretimi için her mahallede Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü aracılığıyla protokol imzalayarak eğitimler düzenleyeceğiz. Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü üreticilere harcırah da veriyor. Biz üreticilere odada değil, bizzat yerinde dosyalarımızı kendimiz götüreceğiz. Orada işlemlerini yapacağız. Sonrasında da Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü’ne de kendimiz teslim edeceğiz.”

TAHİR GÖKTEPE KİMDİR?

Çamlıca Mahallesi’nde 1983 yılında doğan Göktepe, kendinden de bahsetti. Alanya ve Antalya’da eğitimini tamamladığını belirten Tahir Göktepe şunları söyledi: “2004’de Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi’ni kazandım. 2009’da Antalya’da bir firma üzerinde ziraat mühendisliği yaptım. Sonra 2010’da Alanya Ziraat Odası‘nda tarım danışmanı olarak çalışmaya başladım. 2013 yılında uzman tarım danışmanı oldum. Ziraat odasında 9 yıl tarım danışmanı olarak hizmet verdim. Hizmet süresince ilçemizin gerek tarımsal açıdan bir marka olması, gerekse turizmin başkenti olması nedeniyle mevcut yönetimin yetersiz kaldığını görerek yeni bir vizyon katıp daha kurumsal hale getirmek için aday oldum. Bu zamana kadar mevcut yönetim ve başkan odaya hizmet etti. Onlara teşekkür ediyorum. Biz Alanya tarımını nasıl daha ileri götürebiliriz diye düşündüğümüzde 15 binin üzerinde üyesi olan ziraat odasının fiziki yapı olarak daha güzel hizmet verebileceğine inanıyorum. Odamıza yeni bir hizmet binası kazandırmak ilk hedefimiz. Bu hizmet binasını oluşturduktan sonra Alanya Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü aracılığı ile protokol yapılarak her üreticimize eğitim vereceğiz. Bu eğitimleri tarımsal anlamda örtü altının ya da meyveciliğin olduğu yerlerde vereceğiz. Kırsaldaki her mahalleye bir tane örnek bahçe tesisi kurmak istiyoruz. Bu örnek bahçe tesisi bir dönüm üzerinde olacak. Örnek bir çiftçi seçerek o bölgeye yeni bir ürün kazandırmayı amaçlıyoruz.”

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.